Törvény tiltja Klapka zálogházának bezárását!

AC News 2017.01.13. Rivalda

Törvény tiltja Klapka zálogházának bezárását!

Nemrég egy üzenet jelent meg Klapka zálogházának a közösségi oldalán, melyben figyelmeztetik az embereket, hogy váltsák ki ékszereiket és egyéb ingóságaikat, ugyanis az üzlet be fog zárni. De vajon mi lesz azzal, aki nem tudja kiváltani időben a zálogba adott értékeit? Lapunknak most egy szakértő fejtette ki, hogy törvénytelen, amit terveznek az üzlettel.

cba bejegyzeseknél(200x300)

„Kedves Ügyfeleink! Kérjük, antikvitásunkban leadott tárgyaikat vigyék el. Szeretnénk megkérni minden Centrum Zálogházban leadott értéktárgy tulajdonosát, hogy váltsák ki zálogunkban elhelyezett ékszereiket”- ez a felirat jelent meg pár napja a Klapka Üzletház közösségi oldalán, mely után hatalmas aggodalom lett úrrá a korábbi ügyfeleken, hiszen a záloghitelek még korántsem jártak le. A legtöbb ember most attól tart, ha nem váltja ki a kért határidőre értékeiket, azok elvesznek, amennyiben az üzlet bezár.

Csakhogy nem ilyen egyszerű ez a történet, hiszen szigorú szabályok vonatkoznak a zálogházak működésére. Lapunk most felkereste a Magyar Zálogházak és Záloghitelezők Országos Szövetségének a szóvivőjét, aki elárulta, hogy nem éppen törvényes eljárásra készülnek az üzlettel.

„Ha valaki nem tudja kiváltani az értékeit időben, akkor azt bizony eladják a zálogházak. De ez az általános szerződésben mindig benne van. Azt viszont a törvény tiltja, hogy bárki is kötelezze az ügyfélt arra, hogy a megbeszélt határidő előtt váltsa vissza az ékszereit”- kezdte lapunknak a szakértő.

„A szabályok értelmében, nyitva kell lennie a zálogháznak mindaddig, amíg le nem jár az utolsó cédula is. A zálogjegy szent és sérthetetlen, és súlyos büntetéssel kell szembenéznie annak, aki ezt megszegi. Klapka hozzátartozói kötelesek nyitva tartani a zálogházat, vagy tovább kell adniuk a követelési jogot egy másik üzletnek”- árulta el az AcNews-nak a MAZOSZ tagja.

További cikkek

cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)
hbs(400x300)