Ugrott a filmszerep, ami megmenthette volna Lópici Gáspárt

AC News 2019.04.09. Rivalda

Ugrott a filmszerep, ami megmenthette volna Lópici Gáspárt

Évek óta napi gondjai vannak az Indul a bakterház legendás színészének. Szilágyi István egy szerény kis házban él feleségével és fiával, de egyiküknek sincs munkája. A család ráadásul hitelcsapdába került, a hideg télen sokszor még tüzelnivaló fájuk sem volt. Alig várták a tavaszt, de a napsütésen kívül nem sok mindennek tudnak örülni. A megváltást egy tavaly beígért filmforgatás jelentette volna, de az is köddé vált…

 

hbs(400x300)

Szegény embert vízzel főz – összegezte saját és családja helyzetét a legendás színész. A Keménykalap és krumpliorr Lópici Gáspár méltatlan körülmények között él egy lassan teljesen rommá váló házban. Minden fillért be kell osztaniuk, de van, amikor nincs is mit beosztani. Szilágyi Istvánék hárman élnek a házaspár csekély nyugdíjából, hiszen még mindig velük lakik fiuk. 

A színész és felesége azok után is visszafogadták a tékozló férfit, miután bántalmazta az édesapját. Péter tavaly börtönbe is került, de kilenc hónap után hazaengedték, miután a bíróság a súlyos testi sértésért a kimért két év szabadságvesztést három év próbaidőre felfüggesztette.

„Hiányzott a fiam, örülök, hogy hazajött. De ettől a napi gondok nem szűntek meg, sőt!” – mondta az AcNewsnak Lópici.

„A korábban felvett hitelünket törleszteni kell, mert a végén még elviszik a házat. Télen volt, hogy alig találtunk valamit, amit a tűzre rakhatunk, mert a fa hamar elfogyott. Nagyon vártuk a tavaszt, a jó időt, így legalább ez az egy gond megoldódott. De ettől még nem látom a fényt az alagút végén.”

Pedig tavaly egy kecsegtető ajánlatot kapott Szilágyi István, filmszerepet ígértek neki. De amikor a munkáról kérdeztük, szomorúan jegyezte meg: csak elhúzták előtte a mézesmadzagot.

„Annyira készültem a forgatásra, jó lett volna újra dolgozni, szerepelni. Nem beszélve a munkáért kapott pénzről. Megváltás lett volna, de sajnos azt a hírt kaptam, hogy valami miatt nem jön létre a film. Nagyon elkeseredtem, ebben volt minden reményem. Most már tényleg csak a napsütésnek örülhetek!”

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)