Újabb örökös tagokkal bővült a Halhatatlanok Társulata - Esztergályos: Az életemben még két díjat szeretnék megkapni!

Pataki József 2020.05.22. Rivalda

Újabb örökös tagokkal bővült a Halhatatlanok Társulata - Esztergályos: Az életemben még két díjat szeretnék megkapni!

Öt év után újabb tagokkal bővült a Halhatatlanok Társulata. Köztük kitüntették Medveczky Ilonát is, aki ugyan örül a díjnak, mégsem erre a legbüszkébb. Koltai Róbert elégtételnek fogja fel, mindeközben pedig Esztergályos Cecília is elárulta, hogy mi az egyetlen szomorú dolog, ami ezzel a kitüntetéssel sajnos most együtt járt.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

A Halhatatlanok Társulatát, annak idején a Magyar Televízió egykori kulturális műsorszerkesztősége, a Stúdió kulturális hetilap alkotói, Érdi Sándor és Szegvári Katalin hozta létre lassan negyed évszázada. Azóta rengeteg művészt kitüntettek, most pedig öt év után új nevekkel bővült a lista. A színművészek közül Benedek Miklós és Koltai Róbert, a színművésznők közül Esztergályos Cecília és Hernádi Judit, az operaénekesek közül Csavlek Etelka és Miklósa Erika, valamint Medveczky Ilona és Oláh Zoltán táncművészek lettek azok a művészek, akik örökké élni fognak a magyar kultúrában.

Lapunk ezek közül két művészt is felkeresett. Először Medveczky Ilonát tárcsáztuk, aki többször is megköszönte a gratulációt.

„Nagyon meglepett, amikor értesítettek, mert egyáltalán nem kísérem figyelemmel a napi híreket. A koromnál fogva lassan mindenki kihal mellőlem, éppen ezért nem számítottam arra, hogy szavazni fognak rám, és a fiatalság még tudja, ki vagyok. Megtisztelő, és nagyon szépen köszönöm mindenkinek – kezdte az AcNewsnak a táncművész. – Egyébként nem tartom számon a kitüntetéseket. Úgy gondolom, hogy azt adják, nem pedig kapják. Tudja mire vagyok inkább büszke? Arra, hogy ebben a rohanó, elprostituálódó világban, EMBER tudtam maradni.”

Esztergályos Cecília egyedül azt sajnálja, hogy a kitüntetéssel járó ünnepség elmaradt.

„Tele van a szívem boldogsággal. Tegnap délelőtt értesítettek, hogy kitüntetnek, éppen sütöttem valamit. Örülök neki, és nem szabad arra gondolni, hogy mikor kellett volna ezt megkapni, hanem egyszerűen csak hálásnak lenni, amikor elérkezik az idő. Azt bánom, hogy sajnos nem tudtuk megünnepelni a kialakult helyzet miatt, de remélem, szeptemberben erre is sor fog kerülni. Ezen kívül a legemlékezetesebb még a Kossuth-díjam volt, amire hosszú éveket vártam. Mindig mondták, hogy majd idén, majd idén, és sokáig csak hitegettek. Akkor is nagyon boldog voltam, mikor átadták. Az életemben még két díjat szeretnék megkapni, és nagyon remélem, hogy nem lesz belőlük posztumusz.”

Koltai Róbert elégtételnek érzi a mostani díjazást azokért az elmaradt elismerésekért, amire vágyott, de eddig még nem kapta meg.

"Nekem már az is öröm volt, hogy jelöltek. Az, hogy megkaptam, már csak hab a tortán. Ezúton is köszönöm az összes eddigi rendezőmnek, és színész kollegámnak, mert nélkülük nem sikerült volna. Tegnap reggel telefonáltak, majdhogynem erre a hívásra ébredtem. Soha kellemesebb reggelt nem kívánok. És örülök annak is, hogy mellettem Benedek Miklóst is megválasztották. Sok díjat kaptam már, nem is tudom melyikre vagyok a legbüszkébb. Ez a mostani pedig egy elégtétel azokért, amit eddig nem kaptam meg" - nyilatkozta lapunknak a színművész.

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT