Végre vége! Indulhat a hakniszezon - „Nekünk is családunk van, enni kell!”

Soltész Mónika 2020.06.18. Rivalda

Végre vége! Indulhat a hakniszezon - „Nekünk is családunk van, enni kell!”

Rengeteg zenész, színész, művész lélegezhetett fel egy kicsit a mai napon. Hivatalosan is bejelentették, hogy 500 fő alatt meg lehet tartani a kültéri és beltéri rendezvényeket, koncerteket egyaránt. Az AcNews Nagy Ferót, Csepregi Évát és nem utolsósorban Peter Srámeket kérdezte, mennyire könnyebbültek meg a hírtől, és egyértelműen kiderült, mindenki bizakodó.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

Nagy Feró: Nincs más választásunk, mintsem vállalni a veszélyt

„Minden enyhítésnek természetesen örülni kell, de az 500 fő alatt megtartható rendezvények kevés zenésznek nyújtanak megoldást. Én még most is azt várom, hogy teljes egészében töröljék el a korlátozásokat, csak ehhez jó lenne, ha a vírus is teljesen eltűnne. Jó, hogy legalább már valamerre haladunk, és lehet koncertet tartani. Én ezt egy pozitív jelnek veszem az életünkben, hogy talán megússzuk nagyobb veszteségek nélkül ezt az egészet. Nemcsak minket, zenészeket, hanem az üzleti életet is tönkreteszi ez a helyzet. Akkor pedig nincs semmi. Jó, ha valamennyire haladunk afelé, hogy teljes egészében megszűnjenek a korlátozások” – kezdte lapunknak Feró. - Természetesen, ha már most érkeznek hozzánk felkérések, és mindezek megtartása megfelel a feltételeknek, akkor örömmel mondunk igent, csak bennem kérdést vet föl, hogy egy ilyen esemény kapcsán ki fogja garantálni, hogy a közönségben mindenki egy méterre áll majd egymástól. Tény, hogy nem mindegy, 500 vagy 5000 ember fertőzheti meg egymást. Nekünk is családunk van, enni kell, tankolni kell, fizetni kell a rezsit, a kötelezettségeinket, ezért pedig nincs más választásunk, mintsem vállalni a veszélyt”.

Csepregi Éva: Talán egy kicsit most már fellélegezhetünk

„Nagyon vártuk már ezt a hírt! Nekünk ebben az évben a koronavírus-járvány miatt ötvenöt bulink maradt el. Egy kicsit most már fellélegezhetünk. A június végi és a júliusi fellépéseket talán így megtartják, azt azonban még nem tudom, technikailag ez hogyan fog alakulni. Az erre az időre vonatkozó bejegyzéseket a korlátozások megkezdésekor vastagon áthúztam, és nem tudom még, hogy újra élednek-e majd. Volt olyan, amit átraktak jövő évre, van, amit pedig nyár végére. Úgy tűnik, hogy augusztusban meg sem állunk, de remélem, hogy már előtte újraéled minden – kezdte lapunknak az énekesnő. - Nem csak a zenészek, a rendezvényszervezők, és mindenki, aki ebben a szakmában dolgozik várta ezt a pillanatot, hanem a közönség is, mert telefonon, Facebookon, üzenetben jelzik felénk, mennyire szeretnének már buliba menni, mindenki vágyna egy kis szórakozásra is” – mesélte lapunknak Éva, aki tűkön ül, hogy végre beérkezzen az első fellépési lehetőség.

„Amint érkeznek a telefonok a különböző felkérésekre, természetesen – talán mondhatom a zenésztársaim nevében is – már csomagolunk is, és megyünk. Én nagyon várom ennyi idő után, hogy újra színpadon állhassak. Abban bízunk, hogy az októberi arénás koncertünk már nem kerül veszélybe. Reméljük, hogy nem lesz második hullám, és mindenki várja a megoldást a vírus ellen, legyen az gyógyszer, oltás, ellenkező esetben ugyanaz várható, ami most történt, vagy mint ami minden más, fertőzéses betegségnél van, időnként felbukkan. Sajnos együtt kell élnünk a vírusokkal és a baktériumokkal. Mégis ezáltal most a Föld fellélegzett, úgy gondolom, mindenben van valami jó. Én januárban és februárban lezárnám a bolygót, hogy mindenki elmélkedjen és lazítson, hagyjuk békén egy kis időre a légkört. Lehet, hogy ez lenne a megoldás.”

Peter Srámeket megviselte a munkanélküliség

„Nagyon boldog vagyok, amióta meghallottam a hírt. Az utóbbi hónapok engem is megviseltek. Az elején persze még élveztem a szabadságot, mert évek óta nem volt hétvégém, de aztán hamar elkezdett zavarni a munkanélküliség, és az, hogy nem kereshettem pénzt. Attól féltem, hogy csak augusztusban lehet újra koncertezni, és akkor elég nagy bajban lettem volna. Most, hogy bejelentették ezt, határtalan az örömöm. Már hívtak esküvőkre, születésnapokra, ami nem nagy dolog, de az is valami. Azt gondolom, hogy ha már megnyitottak a strandok, éttermek, akkor éppen ideje volt, hogy koncertezhessünk is.”

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT