Vissza kellett vennie a tempóból Keresztes Ildikónak – „Most harmóniában vagyok önmagammal!”

2020.02.07. Rivalda

Vissza kellett vennie a tempóból Keresztes Ildikónak – „Most harmóniában vagyok önmagammal!”

Fotók: Facebook

Teljesen feltöltődve érkezett haza Baliról a gyönyörű énekesnő. Keresztes Ildikó imád utazni, az indonéz szigetvilág régóta szerepelt a bakancslistáján, és hálás a sorsnak, hogy ez megadatott neki. Nagyon nehéz év van mögötte, túlhajszolta magát, vissza kellett vennie a tempóból. Most már jobban odafigyel arra, hogy bizony neki is kell pihennie, erre Bali tökéletes helyszín volt. Keresztes Ildikó az AcNewsnak mesélt arról: hogy egyszer még visszamegy, de akkor legalább négy hétre.

 

 

 

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT

Keresztes Ildikó mostanra harmóniában van önmagával, de hosszú út vezetett idáig. Meg kellett tanulnia észrevenni a szervezete jelzéseit, és azt komolyan is venni. Mert tavaly nyáron hiába kongatták odabent a harangokat, elbagatellizálta, a feszített munkatempóba szó szerint belebetegedett. Az énekesnő pihenésre kényszerült, elfogadta, hogy egy élete van, ezért jobban kell vigyáznia a szervezetére.

„Tavaly túlhajtottam magam a célon, a szervezetem hiába szólítgatott, nem vettem komolyan” –mondta lapunknak Keresztes Ildikó. „Csináltam a koncerteket, akkor belehaltam volna, ha le kell mondanom egy bulit. Nehéz tanulási folyamat volt, de meg kellett tanulnom, hogy ha a szervezettől csak folyamatosan elveszek, és elveszek, akkor egy idő után ő is csak elvesz, és nem ad vissza.”

 A művésznő imád utazni, mindig olyan helyeket választ, ahol még nem járt, és ahol feltöltődhet. Idén nagy vágya vált valóra, Balira repült, két hetet töltött az indonéz szigetvilágban, ami teljesen elbűvölte.

„Régóta bennem volt, hogy nekem oda el kell jutnom, rajta volt a bakancslistámon. Nem tudnám megmondani miért, de erős érzés volt. Nem tudtam, hogyan fog megtörténni, hogy barátokkal, vagy családdal, nem is terveztem. Azt tudtam, hogy minél közelebb kell lennem az egyedülléthez. Végül hárman barátnők mentünk el, és ez volt a legideálisabb, amit valaha el tudtam volna képzelni. Azt bánom csak, hogy nem volt bátorságom tovább kint maradni. De már tudom, hogy vissza fogok egyszer menni legalább egy hónapra! Bali egy csodahely, Bali lázban égek, be vagyok zsongva. Egy olyan világ, olyan léleksimogató, hogy amit ott elraktároztam élményeket, érzéseket, azokkal egy jó darabig újra rendben leszek.”

Ildikó szereti a tengerpartot, de szereti megismerni a kultúrát, az embereket, az ételeket ott, ahová viszi a sorsa.

„Persze jó néha csak úgy punnyadni a parton, mert kikapcsolja az agyamat, pihenteti a szervezetemet De emellett mindig igyekszem felfedezni a helyet, ahol vagyok. Megismerni a helyi emberek életmódját, bebarangolni a természetet. Fantasztikus kint az élővilág, az esőerdők látványa, illata, elképesztőek a színek. Az emberek nagyon kedvesek, barátságosak, minden le van lassulva, ami nagyon jó. A balinézek mélyen vallásosak, félnek a karmától, ezért békében, egymást tisztelve élnek. Ez volt az első, amit tapasztaltam velük kapcsolatban. Persze ott is vannak kóbor kutyák, macskák, ami az én szívemnek nagyon fájt, és van szegénység is, de ez hol nincs? Imádtam az érett gyümölcsök ízét, ami nem úgy van felturbósítva, hanem tényleg a nap érlelte. Én nagyon szeretem a kézműves dolgokat, és volt szerencsénk elmenni egy művészfaluba, ahol megcsodálhattuk a kinti művészek műveit, festményeket, szobrokat, bútorokat. De láttunk előadásokat is, megismertük a táncokat… Szóval azt érzem, hogy teljesen kerek egész lettem, kiegyensúlyozott vagyok, harmóniában vagyok önmagammal! Ezt próbálom majd itthon minél tovább megőrizni. De, ha úgy érzem majd megint hogy túl sok kellemetlen hatás ért, akkor igyekszem megint elutazni valahová!”

Az erdélyi előadóművész tegnap érkezett haza, de máris belekezdett a munkába. Április 27-én a MOM Kulturális Központban jótékonysági koncertje lesz.

„Idén is, tavaly is sok külföldi fellépésem volt, Budapesten ritkábban játszom, a pesti rajongók ki vannak éhezve. Ezért gondoltuk, hogy tartunk egy nagykoncertet áprilisban. Ez nem egy sima Keresztes Ildikó buli lesz, hanem egy jótékonysági előadás. Én azt gondolom, hogy annyi mindent kaptam a szakmában, szeretnék visszaadni belőle. Ezért két erdélyi szervezet kapja a befolyó összeget, melyek olyan tehetséges fiatalokat nevelnek, akik előadóművészi, vagy színészi pályára készülnek. Maximalista vagyok, februárban kezdjük a próbákat, lesznek vonósok, fellép három kedvenc mentoráltam: Takács Nikolas, Király. L. Norbert és Baricz Gergő. De olyan legendás magyar művészekkel is énekelek majd, akikkel eddig sosem. Neveket egyelőre nem árulhatok el!”

További cikkek

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT