Vona Gábor 1,2 milliót követel Terry Blacktől – “Ő b*zizhat, én meg nem?”

AC News 2017.03.20. Rivalda

Vona Gábor 1,2 milliót követel Terry Blacktől – “Ő b*zizhat, én meg nem?”

Iratismertetéssel, a felperes Vona Gábor keresetének és az arra érkezett ellenkérelmeknek a felolvasásával kezdődött meg a Budapest Környéki Törvényszéken a Jobbik elnökének személyiségi jogi pere. Vona Gábor keresetében összesen hét alperest nevezett meg, akik és amelyek – két természetes személy, Terry Black és Zuschlag János mellett öt médium – a pártelnök álláspontja szerint megsértették jó hírnevét és emberi méltóságát. Terry Black az AcNews-tól értesült arról, hogy ő is részese a pernek.

bejegyzeseknél(200x300) Merk IT

Vona Gábor keresete szerint az elsőrendű alperes, Terry Black 2016 novemberi, a Tv2-nek adott nyilatkozata megsértette személyiségi jogait. Terry Black ugyanis azt állította, hogy Vona Gábor a kétezres évek elején olyan rendezvényekre járt, amelyeket meleg férfiak látogattak, és magának a Jobbik későbbi elnökének is lehettek homoszexuális kapcsolatai. Vona tagadja ezen állításokat, sőt, azokért elégtételt kér. Ennek értelmében Terry Blacknek közzé kellene tennie Vona írásbeli cáfolatát, és 1,2 millió forint sérelemdíjat kellene fizetnie a pártelnök részére. Vona második helyen perli Zuschlag János korábbi szocialista politikust, aki Facebook-bejegyzésében azt állította: “nyílt titok”, hogy a Jobbik elnöke “miként él”. Tőle 800 ezer forintot szeretne kapni Vona Gábor. Harmadik helyen áll az alperesek között a Tv2, amelyet a Terry Black-interjú közléséért 1,5 millió forintos sérelemdíjra perel Vona, majd sorban következik a hírt átvevő ripost.hu (tőlük 1 milliót követel a pártelnök), a lokal.hu, akiktől 600 ezret, a pestisracok.hu, akiktől szintén 600 ezret és az origo.hu, akiktől 1 millió forintot kér Vona Gábor.

A pártelnök maga is nyilatkozott a bíróság előtt, azt mondta, a szexuális irányultságáról szóló alaptalan híresztelések kikezdték családi életének integritását, megviselték a feleségét és iskolás korú gyermekét. Ráadásul a perbe fogott állítások negatív irányba változatták politikusi, közéleti megítélését is.

Az alperesek közül nem mindenki adott be ellenkérelmet. Terry Black sem, mert ő át sem vette az idézést, ami így "nem kereste" jelzéssel visszament a törvényszékre. Zuschlag János – noha jogi egyetemet végzett – védekezésképpen egy egyoldalas beadványt nyújtott be, amelynek lényege szerint ő csupán véleményt nyilvánított, tényt nem állított Vona szexuális irányultságával kapcsolatban. A média felől érkező ellenkérelmek egyébként nagyjából azonosan érvelnek: arra hivatkoznak, hogy Terry Black állításainak átvételekor csupán közérdekű ügyekről tájékoztatták a nyilvánosságot.  

- Én miért nem kaptam idézést? Minden levelet megkapok, akkor ezt miért ne kaptam volna meg? – mondta a tárgyalást követően feldúltan az AcNews-nak Terry Black, aki portálunktól tudta meg, hogy ő is részese – sőt, elsőrendű alperese – a Vona Gábor által indított személyiségjogi pernek. - A 43 ezer 600 forintos nyugdíjamból majd biztos ő lesz, aki kap valamit! Egyáltalán, miért akar tőlem egy forintot is? Ha valaki végighallgatja a riportot, rájön, hogy én semmi olyat nem mondtam, ami egy perre adna okot, de ha Vona harcolni akar, harcolhat. Akkor én 10 milliót kérek tőle, hiszen neki van egy szép, képviselői fizetése, így ahhoz képest kérem a kártérítésemet… Ráadásul Vona Gábor korábban a magyar közszolgálati híradóban b*zizott le engem. Hogy is van ez? Ő b*zizhat, én meg nem? – háborgott Terry Black.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT