Zámbó Krisztián A Királyról: Ez nem Jimmy-rajongóknak készült

AC News 2022.11.21. Rivalda

Zámbó Krisztián A Királyról: Ez nem Jimmy-rajongóknak készült

Kép: tv2play

Az RTL múlt héten, moziban mutatta be a sajtónak A Király című sorozat első epizódját, amelyben többek között Zámbó Krisztián születésének pillanatát is láthatjuk. Az énekes fia teljesen meghatódott, mikor édesapját így láthatta viszont, gondolatait pedig lapunkkal is megosztotta.

poggyasz - rivalda

A rajongói által királyként tisztelt Zámbó Jimmy közel 22 évvel a tragikus halála után is megmozgatja a közvéleményt. Életét és pályafutását megannyi könyv dolgozta már fel, halálának körülményeiről pedig a mai napig számos teória terjeng. Igazságok és hazugságok – ezen kettősség mentén született meg az RTL+ nagy dobása: A Király.

A már most nagy sikernek örvendő 10 részes minisorozat az énekes életének egyes eseményeit dolgozza fel, amelyben természetesen családja is előkelő helyet kapott. Hogy a magyar popzene legmeghatározóbb alakjának története mennyire fedi a valóságot, arról Zámbó Krisztiánt kérdeztük.

„A Király története részben fikció is, amely igaz történeten alapszik. Mindenki maga döntse el, hogy mit tart igaznak. A főrendező, Kovács Dániel Richárd és az alkotók valami elképesztő és profi munkát csináltak. Az Olasz Renátó által életre keltett karakter hűen tükrözi édesapám lelkivilágát, Péter Sramek pedig nagyon szépen hozza a hangszínét” – kezdte lapunk megkeresésére Zámbó Krisztián, aki már a sajtóvetítés előtt láthatta az első epizódot.

A nyitány után a történet ’70-es évekbe kalauzolja a nézőket, és betekintést nyerünk Jimmy fiatal éveibe. Az akkor még nagy zenei karrierről csak álmodozó tehetség felszolgálóként igyekszik eltartani feleségét és a nő előző házasságból született gyermekeit, miközben, ahogy ideje engedte, énekelt és zongorán játszott. Ezekben az időkben született meg Krisztián is, akit a látottak különösen megérintettek.

„Háromszor néztem meg az első részt. Leginkább az a jelenet érintett meg, amikor megszülettem, és apu berohant hozzánk a kórházba. Megindító volt számomra, mert elképzeltem, ahogy a valóságban is ilyen boldog lehetett. Nagyon szeretett mindannyiunkat, és tisztességesen felnevelt minket” – fogalmazott Krisztián, aki bár nagyon szoros kapcsolatot ápolt édesapjával, életvitele miatt sokszor megküzdöttek egymással.

Fiatalkori vívódását a sorozat is végigkíséri.

„Volt, hogy hónapokig nem láttam őt, annyit dolgozott. Nehéz volt feldolgoznom, hogy keveset van velem, azt meg különösen rosszul éltem meg, amikor megtudtam, hogy van egy másik nő is az életében… Dühös voltam rá, elkezdtem lezülleni. Drogoztam, rossz társaságba keveredtem, de igazából ez mind neki szólt. Így akartam felhívni magamra a figyelmet, de persze ennek semmi értelme nem volt. Akkor, tinédzserként nem tudtam, hogy miként kell ezt feldolgozzam, holott aputól mindig megkaptam a szeretetet. Meghalt volna értünk” – mondta az énekes, hozzátéve, édesapja hozzá hasonlóan szeretetéhes ember volt.

„A pályafutása során nagyon sokszor megalázkodott, és ez nagyon megkeményítette őt. Emiatt vált ilyen karakán férfivá. A valóságban egyébként sokkal markánsabb és rátermettebb volt, mint ahogy azt a sorozatban mutatták” – fogalmazott Krisztián az AcNewsnak.

Habár Jimmy tehetsége és munkássága páratlan volt, személye mégis sokakból ellenérzést váltott ki. Krisztián szerint azonban elfogultság nélkül érdemes a sorozatot megnézni.

„Ez nem Jimmy-rajongóknak készült. Ez egy olyan fiúról szól, aki a legaljáról jött, és egy nagyon kemény rendszerben akarja megvalósítani álmait, amiről semmi pénzért nem hajlandó lemondani. Az ő küzdelmét és csúcsra jutását eleveníti meg ez a sorozat” – szögezte le az énekes fia.

További cikkek

Reklám

Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után
Merk IT - Cikkajánló után

Rivalda

Pokoli tűz Patakon: fiát mentette az apja, halálra égtek

AC News 2022.11.25.
Le kellett fogni a tragikus sorsú nőt, aki őrjöngve próbált visszarohanni a házba, hogy kimentse az élettársát és a fiát.

Vodkával menekült öngyilkosságba a rettegő budai kislány

AC News 2022.11.24.
A 13 éves Korinát hét hónapon át veréssel, zsarolással zaklatta egy fiú, mégis a szülőjének állt feljebb: feljelentette az áldozat édesanyját.

Járai Máté Törőcsik Mariról: Színészi öröksége örökké élni fog

AC News 2022.11.23.
A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő ma lenne 87 éves. Ez alkalomból unoká...

Huppsz

Rácz Jenő bolondot csinált magából a lányáért

AC News 2022.11.25.
A hét legviccesebb fotóját posztolta Rácz Jenő.

Tóth Vera borzasztó pulóvert vett fel - Fotó

AC News 2022.11.25.
Tóth Vera egy tipikus, karácsonyi, ronda pulcsival máris elkezdte az ünnepi szezont. Neki ez is jól áll.

Micsoda meglepetés! Ezt kapta születésnapjára Horváth Éva

AC News 2022.11.24.
44. születésnapjára a hírességet egy különleges ajándékkal lepték meg szerettei.  
video3 - Kategoriak között
video4 - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között

AC News

Hihetetlen, mit rejtett a sörösdobozba egy nő – 20 év börtönt kaphat érte

AC News 2022.11.26.
A texasi nő egy veszélyeztetett fajt csempészett be az Egyesült Államokba.

Nem kegyelmeznek a magyarok - Szigorúbban büntetnének

AC News 2022.11.26.
Szigorúbban lépnének fel a hamisítókkal és a hamisítványok terjesztőivel szemben a magyarok: 2022-ben a lakosság 60 százaléka büntetné a mostaninál szigorúbban a hamisítókat é...

Szeretünk adományozni: Ezer tonna búza gyűlt össze a Magyarok kenyere programban

AC News 2022.11.25.
Míg 2011-ben tíz tonna búzaadománnyal indult a Magyarok kenyere program, 2022-ben már 1000 tonna búza gyűlt össze.

Sziréna

Füstmérgezést kapott a hőssé vált kisrendőr, kórházba került

AC News 2022.11.26.
74 éves nénit mentettek ki a füstölő lakásából az egyenruhások.

Frontális ütközés - Áll az M0-s

AC News 2022.11.25.
Baleset miatt lezárták az M0-s autóutat az M1-es autópálya felé vezető oldalon, Biatorbágy térségében, emiatt torlódik a forgalom - közölte az Útinform péntek reggel a honlapján.

Megölte csecsemőjét egy anya

Pataki József 2022.11.24.
A Baranya Megyei Főügyészség vádat emelt a két hónapos gyermekét megfojtó komlói nő ellen.
video3a - Kategóriák között
video2a - Kategóriák között
video4 - Kategoriak között

Itthon

Berúgja a tél az ajtót, megérkezik a fogvacogtató hideg

AC News 2022.11.26.
Mára a köd miatt 10 megyében is veszélyre figyelmeztet, a következő hétre pedig az átlagosnál hidegebbet jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Novák Katalin vonattal utazott el Volodimir Zelenszkijhez

AC News 2022.11.26.
Az orosz–ukrán háború kezdete óta a legmagasabb szintű látogatást teszi a magyar állam képviseletében Novák Katalin köztársasági elnök Ukrajnában.  

Szijjártó Péter: siralmas, hogy Brüsszel akadályozza a beruházásokat az EU-tagállamokban

AC News 2022.11.25.
Siralmas, hogy Brüsszel akadályozza a beruházásokat az európai uniós tagállamokban, miközben csakis ezek révén lenne elkerülhető az ukrajnai háború és a szankciók okozta recesszió - szögez...

Világ

Fegyveres leszámolás a szerb-magyar határnál

AC News 2022.11.25.
Ismét fegyverekkel támadtak egymásnak migránsok a szerb-magyar határ közelében, ezúttal a Röszkével szomszédos Horgoson - közölte a szabadkai Pannon RTV pénteken.

Spanyolország lehetővé tenné a kettős állampolgárság megszerzését a románok számára

Pataki József 2022.11.24.
Spanyolország lehetővé tenné a kettős állampolgárság megszerzését a románok számára, és ennek megvalósítására közös munkacsoportot hoz létre Romániával - j...

Újabb 400 millió dollárnyi katonai segélyt küld az Egyesült Államok Ukrajnának

Pataki József 2022.11.24.
Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollárnyi (mintegy 170 milliárd forint) katonai segítséget bocsát Ukrajna rendelkezésére - az összeg felhasználására az elnök adott felhatalmazást a K...
Video4a - Kategóriák között
video1a - Kategoriak között
video5 - Kategoriak között

Profil

Dr. Merkely Béla: Nem értik az emberek, miért kell egészségesen élni

Pataki József 2022.11.19.
A héten nyitották meg az ETELE Plázában a Body Worlds kiállítást, ahol feldarabolt emberi testeket, állatokat és a test más anatómiai struktúráit mutatják be plasztináció segíts&eac...

Pancsó Gergely: Gondoskodom róla, hogy póló ne maradjon szárazon

Pataki József 2022.11.05.
Az edző, már gyermekkora óta sportol minden egyes nap, így nem volt kérdés annak idején, hogy milyen irányba fog elmozdulni az élete. Azóta rengeteg versenyen mérettette meg magát, és sikert sikerre halmozott. &Eacu...

500 mangalicát tart Fekete Zsóka, akit a leginspirálóbb gasztronómiai teljesítményéért díjaztak

AC News 2022.10.27.
A 2022-es Femcafé Inspiráló nők gáláján a leginspirálóbb gasztronómiai teljesítmény díjat Fekete Zsóka Mangalicatenyésztő, a Mangalica Farm tulajdonosa kapta. A Hajdúbösz&ou...

Amiről beszélnek

Szerednyey Béla Ferenc pápától kért engedélyt

AC News 2022.11.26.
A közismert színész szeretné feleségét templomban is elvenni, ám ez nem olyan egyszerű.  

Teljesen kiborultak Mariah Carey rajongói

AC News 2022.11.25.
Sokan úgy vélik, hogy az aranytorkú énekesnő a koncertjén végigtátogta a leghíresebb számát, amely nem mellesleg egy kisebb vagyont hozott eddig neki.

Kovács Kati vallomása Balázs Fecó haláláról: Kicsit szerintem mind hibásak vagyunk

AC News 2022.11.25.
Szerettei és pályatársai a mai napig gyászolják a két évvel ezelőtt elhunyt Balázs Fecót. Kovács Kati a mai napig elérzékenyül, ha zenésztársára gondol.
video4 - Kategoriak között
video1a - Kategoriak között
video3a - Kategóriák között
Remiz uzlethaz - felugro