Zana József utolsó interjúja – „Nem vagyok most humoros kedvemben”

Pataki József 2020.03.03. Rivalda

Zana József utolsó interjúja – „Nem vagyok most humoros kedvemben”

Az AcNewsnak adott utolsó interjúján, mely január végén jelent meg, Zana József mintha már érezte volna a közelgő véget. A korábbi jókedvű hang helyett, akkor egy letört idős ember szólalt meg.

bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT

A tegnap elhunyt színész, utolsó interjúját az AcNewsnak adta január 31-én. Akkor arról beszélt, hogy méltatlan helyzetbe került a kórházban, de bízik abban, hogy hamarosan rendbe jön. Bár Zana József mindig szeretett viccelődni, élcelődni és szabadszájúsága miatt sokan kedvelték, az utolsó beszélgetésnél, már nem volt vidám, hangjában inkább keserűséget és lemondást lehetett felfedezni.

„Szükségem lenne egy emberre magam mellé. Rám jár a rúd mostanában. Sokszor már azon gondolkozom, hogy a föld alatt lenne a legjobb. Nem érdekel már semmi” –mondta, még júliusban, és ez a hangulat nem változott már év végére sem.

„Nem vagyok most humoros kedvemben. Két napja engedtek ki a kórházból, most itthon fekszem. Másfél hónapja mentem be, mert fájt a lábam. Akkor arról volt szó, hogy pár napig bent leszek, de közben erős gyomorfájdalmaim lettek. Minden bajom lett, megalázó helyzetbe kerültem – mondta akkor lesújtva Zana József.– A lányom, Zita most visszaköltözött hozzám, hogy ápoljon. Tegnap Zoli fiam is itt volt az unokámmal, jól esett, hogy meglátogatott a család. Jövő héten vissza kell mennem az orvoshoz, remélem addigra már jobb hírekkel fognak szolgálni.”

Mint ahogy azt lapunk elsőként írta meg, Zana Józsefet a Honvéd Kórházban érte a halál, melyről a lánya, Zita számolt be.

„Egy ideje nagyon rosszul volt, éppen ezért költöztem haza néhány hónapja, hogy mellette tudjak lenni, és mindenben segíthessem. Többször volt kórházban az utóbbi időben. Legutóbb, amikor kiengedték, még jókedvű volt, de pár hete megváltozott. Már nem viccelődött. Nemrég ismét rosszabbul lett, bevizesedtek a szervei. Az utolsó hetét a Honvéd Kórházban töltötte, és ma hajnalban mindkét veséje leállt. Fél 5-kor ment el” – mondta tegnap a színész lánya.

További cikkek

bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzéseknél(200x300) - Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) Merk IT
bejegyzeseknél(200x300) - Merk IT