Zokogásban tört ki Horváth Tamás – Felkavarták a régi emlékek

Soltész Mónika 2019.05.02. Rivalda

Zokogásban tört ki Horváth Tamás – Felkavarták a régi emlékek

Horváth Tamás nem szégyelli és sosem titkolta, hogy mély szegénységből jött. Már kisfiúként arról álmodott, hogy egyszer sikeres zenész lesz. Egy percre sem adta fel álmait, ma pedig már sikert sikerre halmoz, amit az is igazol, hogy idén második Budapest Parkos nagykoncertjét tartja hamarosan. Nemrég pedig visszalátogatott Tamásiba, ahonnan indult az élete, ez pedig rendkívül mély érzéseket szakított fel a fiatal énekesben, melyről az AcNewsnak mesélt.
 

b3 bejegyzeseknél(200x300)

Az énekes ritkán enged meg magának pihenőt, most azonban adódott egy szabad nap, és nem volt kérdés számára, hogy visszamegy arra a helyre, ahol minden kezdődött…

„Május elsejére szándékosan nem vállaltunk fellépést, és mivel vasárnap lesz anyák napja, a feleségem kitalálta, hogy látogassunk el édesanyám sírjához, Tamásiba. Ha alkalmunk adódik, több órát is eltöltünk, és ez most sem volt másképp. Szeretek ott lenni, kicsit elgondolkodni a múlton, a jelenen, a jövőn. Nem tudtam, hogy a ház, amelyben éltem, milyen állapotban van, ezért döntöttünk úgy, hogy oda is ellátogatunk. Amikor benne laktunk is, már erőteljesen roskadozott, de kíváncsi voltam, mit látunk majd” – kezdte lapunknak az énekes, akit régi szomszédjai sok év után ma is örömmel fogadtak.

„Nagyon boldog vagyok, mert nem csak a házat tudtam megnézni, hanem találkoztam olyan gyermekkori barátommal, akivel együtt nőttem fel. De beszélgettem a szüleivel is, és rendkívül jó érzéssel töltött el az a néhány óra. A régi szomszédokkal rengeteget nosztalgiáztunk édesanyámról, rólam. Egyszerű, szerény emberek, a szó jó értelmében mondva, akik barátsággal és kedvességgel fogadtak. Jó volt felidézni a gyerekkori élményeket” – tette hozzá Tomi, aki közösségi oldalán élőben jelentkezett be a helyszínről, és ezzel komoly célja volt: példát mutatni!

„Szerettem volna megmutatni, hogy nagy szegénységből is meg lehet valósítani az álmainkat, elérhetjük a céljainkat, és ehhez az kell, hogy nagyon erősen higgyünk magunkban, és ne engedjük, hogy a környezetünk – bárki, bármi – befolyásoljon. Ha úgy érezzük, hogy van célunk és a hivatásunk, akkor küzdjünk érte. Tartsuk magunkat ahhoz, amit a fejünkbe veszünk. Én is így voltam ezzel, hiszen amikor 7-8 évesen a gitárral a kezemben azt mondtam, hogy egyszer majd sikeres leszek, mindenki csak mosolygott egy nagyot” – mondta őszintén a május 25-i Budapest Parkos nagykoncertjére készülő zenész, aki azt is elárulta, milyen érzésekkel töltötte el, amikor belépett a ma már nagyon rossz állapotban lévő házba.

„Tizenhat-tizenhét év távlatából volt szerencsém újra bemenni a házba, nagyon meghatódtam, és elsírtam magam. Nem csak azért, mert eszembe jutottak az ott töltött pillanatok, hanem mert borzasztóan hálás vagyok ezekért az emlékekért. Egy pillanatig sem bánom, hogy abból a szegénységből jövök, mert annak a szegénységnek köszönhetően volt gyerekkorom, örültem minden apróságnak. Nagyon nehéz gyerekkorom volt, de mégis jó volt. Sosem fogom elfelejteni. Ha tehetem, újra és újra vissza fogok menni” – árulta el az énekes, aki ma is különösen megbecsül mindent. Tudja jól, milyen az, amikor melegíteni kell a vizet a fürdéshez, és nincs más lehetőség, csak lavórban mosakodni.

„Jó volt leparkolni az új autómmal és látni azt a borzasztó nagy kontrasztot, ami akkor volt, és amiben most élek. Meg kell becsülni mindent! És ezt visszaigazolja az is, amit az emberektől kapok. Ők tudják, látták, látják, hogy honnan jöttem. Fontos, hogy tudjunk örülni a másik ember boldogságának. Szeretném, ha a nehéz sorsú fiatalok látnák, hogy én is hol kezdtem” – mondta Tamás, akitől felesége vette át a szót.

„Tomit ki lehetne rakni példaként a kirakatba. Ő az, aki minden nap lemossa az autóját, a telefonját, a napszemüvegeit mindig letörölgeti, mindent, amire pénzt költ, különösen megbecsüli. Olyan ma is, mint egy kisgyerek, aki életében először kapott valamit, és nagyon kell vigyázni rá” – tette hozzá büszkén Andrea.

További cikkek

hbs(400x300)
cba bejegyzeseknél(200x300)
b3 bejegyzeseknél(200x300)