ACNEWS

Ukrán szexrobotokkal pusztítják az orosz katonákat

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Az ukránok szexcsapdát állítottak az orosz katonáknak: a MI által generált társkereső profilokkal csalnak ki fontos információkat
Hirdetés
Ad image

Naponta flörtölnek az interneten olyan férfiakkal, akiket utálnak. Abban a reményben, hogy áldozataik fontos információkat árulnak el, amelyek segítenek a megszállók elleni harcban. A gyűlölt férfiak, az orosz katonák. A stressz és a félelem a fronton láthatóan sokak szívét meglágyítja. Amikor egy vonzó fiatal nővel csevegnek, néha bizalmas információkat és fényképeket küldenek – néha a táborról, ahol állomásoznak, vagy akár egy katonai útlevélről, amely információt nyújt egy egységről.

Az ukrán szakemberek a jelek szerint mesterséges intelligenciát (MI) használnak arra, hogy hamis profilokat készítsenek, amelyek az oroszok által megszállt területeken található társkereső alkalmazásokban láthatók. A jelentés szerint már több tucat kétségbeesett orosz katona előtt húzták el a mézesmadzagot. A fronton fontos katonai információk – például csapatmozgások és -létszámok, menetparancsok, ellátási problémák és sok más – elárulására lehet rávenni őket. Az így megszerzett infók elemzése után, pedig súlyos csapást tudnak mérni az ellenséges csapatokra. A szexrobotok különösen a tapasztalatlan újoncokat veszik célba, akik szívesen mesélnek a háborús élményeikről – írja a blick.ch.

Mintegy 250 alkalmazott és önkéntes dolgozik katonai vizsgálatokon, tényfeltárásokon, információkutatáson és elemzéseken. A háborús szolgáltatásokat kínáló Molfar, mesterséges intelligenciát használ a hamis női profilok létrehozására is a társkereső alkalmazásokon. Ukrajna és szövetségesei a háború kezdete óta használnak mesterséges intelligencián alapuló technológiákat. Ezek segítenek a műholdképek és a terepviszonyok elemzésében, a harctéri pusztítás felmérésében és az elesett katonák azonosításában is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés