ACNEWS

Romantika a temetőben – R. Kárpáti Péter bevállalná

Valentin-nap alkalmából szerelmes tematikájú sétával várja az érdeklődőket a Fiumei úti sírkert.

Hirdetés
Ad image

Valentin-nap alkalmából szerelmes tematikájú sétával várja az érdeklődőket a Fiumei úti sírkert.

Igencsak furcsa program ütötte fel a fejét a Fiumei úti sírkertben a közelgő szerelmesek napja alkalmából.

„Az Akiket a sors összeköt – Szerelmek és szerelmespárok című tematikus sétán a sírkertben nyugvó nagy szerelmek, legendás szerelmespárok hol tragikus, hol boldog véget ért történeteit ismerhetik meg a résztvevők” – közölte az Nemzeti Örökség Intézete a felhívásában.

Na de ki az, aki tényleg elmenne a párjával, hogy romantikus program gyanánt holtak nyughelyeit nézegesse? Lapunk felkereste R. Kárpáti Pétert, akitől nem áll távol a halál gondolata, hiszen már több könyvet is írt, illetve forgatott műsort földöntúli történetekről, és halálközeli élményekről.

„Azt gondolom, hogy a temetők a legnyugodtabb helyek. Emlékezésre, elmélkedésre kiváló lehetőség” – kezdte az AcNewsnak a színész, akit alaposan meglepett ez a programlehetőség.

„Különös ez az esemény. Romantikázni temetőben? Először hallok ilyenről, de még az is lehet, hogy ha időm engedné, akkor elmennék. Kíváncsi vagyok mindenre ami újszerű, és érdekes. Azok, akik ott nyugszanak, egykor hús-vér emberek voltak, éreztek, szerelmet vallottak. Mindezt feleleveníteni sajátságos ötlet. De a lelkeknek a rájuk való emlékezés a legjobb.”

Az egyszeri, kizárólag február 14-én rendezett sétán kiderül például, hogyan szerette Vörösmarty Mihály Csajághy Laurát, milyen volt Ady Endre és Léda kapcsolata, miért ért tragikus véget Móricz Zsigmond és Holics Janka házassága, vagy miért és hogyan vált el Mikszáth Kálmán a feleségétől, hogy aztán sírig tartó hűséget fogadjanak egymásnak mégis.

A sétán szó esik majd Szántó Judit és József Attila kapcsolatáról, Konkoly-Thege Gyula és Dorothy Arents történetéről, a Barcza-Rotter Béla és Tamásy Mária műkorcsolyázó házaspár tragikus sorsáról, vagy Jászai Mari és Reviczky Gyula szerelméről is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés