ACNEWS

Roxi lett a Mestercukrász!

A Fördős Zével és Rácz Jenővel 5 tagúra bővült zsűri nagy vitát követően hozta meg az évad legfontosabb döntését.

Hirdetés
Ad image

A Fördős Zével és Rácz Jenővel 5 tagúra bővült zsűri nagy vitát követően hozta meg az évad legfontosabb döntését.

Közel egy hónap versengés után eldőlt, hogy ki az édesszájú Konyhafőnök második évadának győztese. A Fináléban mindkét versenyző két-két korábbi játékostársát kapta meg segítőnek. Feladatuk egy-egy pompa-torta és egy-egy tányérdesszert elkészítése volt.

Rebi sütése jól indult, de a közben felmerülő hibák miatt egyre jobban aggódott amiatt, hogy nem lesz kész időben, és a dekorálással kapcsolatban is bizonytalan volt.

A torta közepére készített dobozszerű csokigúla formázás közben megtört, ráadásul munka közben Rebi meg is égette magát, és a Kriszti által megformázott angyalszobor szárnyai is leestek, amiket végül külön tálaltak bele a tortába.

A háromemeletes alkotás alsó szintjét csokis piskóta, tejcsoki ganache, málnás-sárkánygyümölcsös betét és mogyorós roppanós alkotta. A középső rész egy rózsaszín bársonyspray-vel lefújt csokidoboz piros masnival átfűzve, a felső emelet pedig pekándiós-vaníliás piskótából, kókuszos-narancsmousse-ból, maracuja gélből és tejcsoki roppanósból állt.

Roxinak nagy nehézséget okozott, hogy a munkát delegálja, mert bár Mátéban megbízott, Roli több olyan hibát is vétett, a mi megingatta a bizalmát irányában.  Elrontotta a piskótatésztát, a csokigananache sem lett jó állagú, és véletlenül a torta alsó rétegét is megsértette, amikor megpróbálta betolni a hűtő mélyére.

A terrakotta színűre hangolt kétemeletes torta dekorációjához egy hatalmas banánlevelet szimbolizáló izomaltcsipkét, csokivitorlát, temperált csokiháromszögeket, és fondantszivárványt készítettek. Az alsó szintjét a családi hagyományok jegyében extracsokis piskóta, tejcsoki ganache, vérnarancsos zselégolyók és egy rozmaringos narancszselé alkotta, a felső emelet pedig Roxi dél-amerikai gyökereit szimbolizálta, ezt vaníliás piskótából, mascarponés kókuszkrémből, vodkás-karamellizált banánból és guava zseléből építette fel.

Roxi a tányérdesszert több elemét is próbálta Rolira bízni, de egyik sem sikerült rendesen: a karamellizált banán elsőre túlment, és bár újrakezdte azt, Roxi kénytelen volt arra is zsebsárkánnyal cukrot égetni az utolsó percben. Tejcsokimousse-os monodesszertet készített vérnarancs-betéttel, kakaós morzsával, guava zselével, maracuja granitával, kókuszhabbal, temperált csokilevéllel, levél formájú tüillel és extra elemként pluszban feltálalta a nagymamája receptje alapján sütött omlós teasüteményét is, amit ezúttal banános karamellel töltött meg.

Rebi a tányérdesszertjét teljesen egyedül készítette el, és nem is adódott vele nehézsége, viszont nagyon megcsúszott a munkával, és a torta dekorálása miatt csak az utolsó percekben tudta kitalálni őket. Bársonyfújással borított joghurtmousse-os monodesszertet készített, málnába töltött málnakaramell- és fehércsokis málnabetéttel, a talpa egy rubicsokis-málnás roppanós, ami mellé málnagélt és egy temperált fehércsokidíszt vitt a zsűri elé.

A kóstolás végeztével a két finalistának el kellett hagynia a konyhát, a Fördős Zével és Rácz Jenővel 5 tagúra bővült zsűri pedig nagy vitát követően hozta meg az évad legfontosabb döntését. A győztes Roxi lett, ő az ötmillió forintos fődíj, valamint a Mestercukrász cím nyertese!

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés