ACNEWS

Ruszin-Szendi Romulusz: Az afganisztáni misszió volt az egyik legveszélyesebb

Az afganisztáni volt az egyik legveszélyesebb katonai misszió, amelyben magyar katonák részt vettek - mondta a Magyar Honvédség parancsnoka az M1 aktuális csatornán szerdán.

    

Hirdetés
Ad image

Az afganisztáni volt az egyik legveszélyesebb katonai misszió, amelyben magyar katonák részt vettek – mondta a Magyar Honvédség parancsnoka az M1 aktuális csatornán szerdán.

    

Ruszin-Szendi Romulusz elmondta: amikor korábbi beosztásában a küldetésben részt vevő katonák kiválasztásával foglalkozott, igyekezett olyanokat válogatni, akik már „megjártak” egy kevésbé veszélyes missziót.
Emlékeztetett: a Magyar Honvédség több ezer katonája vett részt az afganisztáni misszióban az elmúlt 18 évben, így – tette hozzá – a harcoló állomány jelentős részének – a honvédtől a tábornokig – van harci tapasztalata. A 18 év tapasztalatai beépültek a kiképzésbe – közölte a parancsnok, aki szerint „magabiztos lett a magyar katona”. Ezzel együtt a magyar katonák azt is bebizonyították, hogy a szövetség számíthat Magyarországra, a magyar katonákra – emelte ki.
A műsorban kitértek a honvédelmi és haderőfejlesztési programra is. Ezzel kapcsolatban Ruszin-Szendi Romulusz elmondta: érkeznek a technikai eszközök, folyamatos a felkészülés a használatukra. A program fontos része továbbá a szükséges humán erőforrás biztosítása is. Ennek érdekében kiemelten foglalkoznak azzal, a magyar katona érezze, hogy megbecsült.
Igyekeznek nyitni a fiatalok felé is. Az egyetemistáknak többi között ösztöndíjakat kínálnak, míg a fiatalabbak megnyerését a honvédelmi táborok és a kadétprogram segítik.
Kérdésre válaszolva a Magyar Honvédség parancsnoka elmondta: céljuk, hogy 30 ezres aktív állomány, körülbelül 20 ezres tartalékállomány és mintegy 5 ezer kadét legyen a Magyar Honvédségben. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés