ACNEWS

Saját drónját lőtte le az ukrán hadsereg

Harci drón / Fotó: pixabay
Harci drón / Fotó: pixabay
Az ukrán légierő lelőtte az egyik saját drónját, amely felett elvesztették az irányítást Kijev belvárosa felett.
Hirdetés
Ad image

Csütörtök este mintegy 15-20 percig robbanásokat lehetett hallani, amikor a légvédelem megpróbálta lelőni az elnöki hivatal közelében elszabadult drónt.

Andrij Jermak ukrán elnöki kabinetfőnök először azt mondta, hogy ellenséges drónt lőttek le.

Később azonban a légierő elismerte, hogy ukrán gép volt, és a „nemkívánatos körülmények” elkerülése érdekében semmisítették meg.

Közleményükben azt írták, hogy a Bayraktar TB2 UAV [pilóta nélküli légi jármű] 20:00 óra körül vesztette el az irányítást Kijev térségében egy menetrend szerinti repülés során.

A lezuhanó drónnak nem voltak áldozatai vagy sérültjei.

„Sajnálatos, de ez a technológia, és ilyen esetek előfordulnak. Valószínűleg technikai meghibásodásról van szó, az okok megállapítása folyamatban van” – közölte Jermak.

A drón lelövésére tett erőfeszítésekről készült videókat széles körben megosztották a közösségi médiában. Éljenzés hallatszott, amikor a drónt végül sikerült leszedni.

Szerhij Popko, a városi katonai közigazgatás vezetője elmondta, hogy a városközponttól nyugatra fekvő Szolomjanszkij kerületben lévő épületben, ahova a drón lezuhant, tűz ütött ki.

Az incidensre azt követően került sor, hogy Oroszország azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy szerdán állítólag dróntámadást hajtott végre a Kreml ellen, amelynek célja Vlagyimir Putyin elnök meggyilkolása volt.

Csütörtökön Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy az állítólagos támadás mögött „kétségtelenül” az Egyesült Államok állt.

John Kirby amerikai nemzetbiztonsági szóvivő „nevetséges állításnak” nevezte ezt.

Ukrajna azt állította, hogy semmi köze a Kreml elleni állítólagos támadáshoz, és azzal vádolta Moszkvát, hogy a háború kiélezése érdekében megrendezte az incidenst – írja a BBC.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés