ACNEWS

Saját ötlettől vezérelve levágta egy beteg lábát az ápolónő

Senkivel nem egyeztetett a műtét előtt az idősek otthonának nővére.

Hirdetés
Ad image

Senkivel nem egyeztetett a műtét előtt az idősek otthonának nővére.

A napokban áll bíróság elé az a nő, aki korábban ápolóként dolgozott egy wisconsini idősek otthonában.

Egy 62 éves férfi még 2022 márciusában került az intézménybe, miután otthonában elromlott a fűtés, ő pedig elesett, és mindkét lábán súlyos fagyási sérüléseket szenvedett.

Pár hónappal később, Mary K. Brown, az ápolónő levágta a férfi egyik lábát, mindezt úgy, hogy az eset előtt nem egyeztetett orvosokkal az amputálásról, és egyébként sem tartozott a munkaköréhez mások testrészeinek levágása. Ugyanígy a beteg sem adott engedélyt neki a műtéthez.

A nyomozás során kihallgatott nővérek azt mondták, hogy korábbi kollégájuk együttérzésből és segítő szándékkal távolította el a lábat, mivel szerinte a testrész elhalt és bűzleni kezdett – számolt be róla a news channel 10.

Ami még ennél is szokatlanabb, az hogy miután a nővér elvégezte az amputációt, arra utasította kollégáit, hogy a testrészt tegyék fagyasztóba, mert a lábfejből preparátumot akart készíteni, „emlékeztető gyanánt, hogy ezért kell csizmát viselni”.

A 62 éves férfi belehalt a műtétbe. Mary K. Brown akár 98 év börtönbüntetésre is számíthat, emellett 210 000 dolláros pénzbírság befizetésére is kötelezhetik. Az egykori ápolónő minden vádpontban ártatlannak vallotta magát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés