ACNEWS

Saját unokáját rabolta el a pénzéhes szerencsejátékos

Hirdetés
Ad image

Börtönbüntetésre ítéltek egy sanghaji férfit, aki elrabolta saját unokáját, hogy a váltságdíjból származó pénzből fenntarthassa szerencsejáték-függőségét.

Az emberrablásról – amelyet egy 65 éves férfi rendezett – először a Shanghai Law and Rule Journal számolt be. A jogi hírportál nem pontosította, hogy mikor történt az eset, de április 18-án azt írta, hogy Yuan nemrég kezdte meg börtönbüntetésének letöltését.

Yuan elment négyéves unokájáért az óvodába, majd az anyja tudta nélkül, elvitte őt vásárolni és étkezni.

Az anyuka is elment az oviba, akkor tudta meg, hogy a gyermeke eltűnt. Utána kapott Yuantól egy üzenetet, melyben félmillió jüant követelt.

„Vegyen fel 500 000 jüant három napon belül, vagy soha többé nem látja drága lányát!” – írta Yuan a saját lányának az Insider szerint.

A lány felhívta az apját, hogy meggyőzze, mondjon le a tervről, de nem sikerült meggyőznie.  Yuant még aznap este letartóztatták, miután a lánya feljelentette a rendőrségen, és a sanghaji Xinshou börtönbe zárták.

A nagypapa a bíróságon tiltakozott a vádak ellen, mondván, hogy az emberrablást családi vitának kell tekinteni, nem pedig bűncselekménynek. A kínai bíróságok egyes családon belüli bűncselekményeket – köztük a családon belüli erőszakot – családi ügynek minősíthetnek.

Később kiderült, hogy Yuannak azért volt szüksége a váltságdíjra, mert súlyos szerencsejáték-adósságot halmozott fel, ráadásul gyomorrákot is diagnosztizáltak nála. A felesége elvált tőle, és a szerencsejáték-függősége miatt a családi vállalkozást is elhanyagolta.

Büntetése letöltése alatt Yuan éhségsztrájkba kezdett, és nehezen jött ki a többi rabbal.

„65 éves vagyok, és a lányom nem akarja, hogy javuljak, csak arra vágyik, hogy meghaljak!” – mondogatta folyton a hatóságoknak.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés