ACNEWS

Döbbentes halál: gyilkolt a parmezán sajt Olaszországban

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A Bergamo közelében lévő tejüzem tulajdonosát maga alá temette 25 000 tömbnyi sajt. Próbálták megmenteni, de már késő volt.
Hirdetés
Ad image

„A mentők egy egész éjszakán át próbálták kimenteni a férfit a 40 kilogrammos Grana Padano keménysajtook tömkelegéből, de a tizenkét órás erölködés után reggelre minden segítség későn érkezett” – erősítette meg a bergamói tűzoltóság szóvivője.

A 75 éves férfi a Milánótól nem messze fekvő kisvárosban lévő tejüzemének raktárában dolgozott vasárnap este kilenc óra körül, amikor az egyik fémpolc, amelyen a nagyméretű sajtkerekek feküdtek érlelésre, összeomlott, és dominóhatást váltott ki. Rövid időn belül a jól megtöltött polcok, amelyek a csarnok magas mennyezetéig értek, egymás után dőltek le, és a 25 000 sajtkorong maga alá temették a férfit.

A tűzoltók csak hétfő reggel 9 óra körül tudták kiemelni a holttestet. Az első polc leomlásának oka egyelőre tisztázatlan – de feltételezhetően anyagfáradás vagy műszaki hiba lehetett. A halál pontos okát most vizsgálják, hogy tisztázzák, valóban egy vagy több sajtkerék végzett-e a sajtüzem tulajdonosával. A cég közlése szerint naponta mintegy 50 tömb Grana Padano sajtot gyártanak, összesen több mint 15 ezret évente – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés