ACNEWS

Tinibanda fosztogatta a védtelen nőket Salgótarjánban

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Vádat emeltek hat fiatal ellen, akik koruknál és fizikai állapotuknál fogva védtelen gyalogosokat támadtak meg a náluk lévő értékekért.
Hirdetés
Ad image

A vádirat szerint az elkövetéskor 15 és 19 év közötti fiatalok először 2021. április 19-én léptek a bűn útjára. Ekkor négyen voltak. A salgótarjáni buszpályaudvaron felfigyeltek egy ittas férfira, és megbeszélték, hogy elveszik a mobiltelefonját. A társaság lány tagja kihívóan kezdett vele viselkedni, hogy elterelje a figyelmét, eközben az egyik fiú kivette a zsebéből a telefont és a helyszínről több irányba elszaladtak.

Pár hónappal később újra összeálltak. Egy ittas nőnek ajánlották fel ketten, hogy hazakísérik. Útközben elvették tőle a hóna alatt tartott pénztárcáját, a benne lévő személyes irataival, bankkártyájával és készpénzzel együtt. Ezután kikapták kezéből a mobiltelefonját is és elfutottak.

A következő négy héten belül két fiú a láthatóan nehezen mozgó 81 éves áldozatukat követte, és mikor utolérték, kikapták a kezében lévő táskát, melyben az idős férfi iratai, kulcscsomója és készpénze volt, majd elfutottak. A közelben lévő templom lépcsőjén átnézték a zsákmányukat, a készpénzt kivették belőle, a táskát és a többi értéket a templom udvarában hagyták.

Utolsó alkalommal két fiatal egy 78 éves nőt követett az utcán, majd a lassan sétáló kiszemeltjük karja alatt tartott táskáját kirántották és elszaladtak. Egy közeli, félreeső helyen átnézték, a készpénzt kivették belőle, a táskát a benne lévő személyi iratokkal, kulcsokkal és kapunyitóval együtt egy nem látható helyen rejtették el.

A hat fiatal ezekkel a módszerekkel összesen 135.900 forintnyi értéket zsákmányolt, melyet különböző arányban osztottak el egymás között. Az általuk okozott kárnak csak egy része térült meg a nyomozás során. Terhükre lopás és kifosztás bűntette, valamint közokirattal visszaélés vétsége róható, melyeket társtettesként követték el.

A hat vádlott közül néggyel szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést, egyikőjükkel szemben pénzbüntetést, míg a hatodik fiatallal szemben próbára bocsátást, továbbá hármukkal szemben vagyonelkobzást is indítványozott az ügyészség. Bűnösségük esetén együttesen kell viselniük a 131.000 forint bűnügyi költséget és az egyik sértett által bejelentett 54.000 forint polgári igényt is – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés