ACNEWS

Schanda: Az egyetemek jövője Magyarország jövője

Az egyetemek jövője Magyarország jövője, ezért a következő évek egyik legfontosabb nemzetstratégiai programja az egyetemek megújítása - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén.

Hirdetés
Ad image

Az egyetemek jövője Magyarország jövője, ezért a következő évek egyik legfontosabb nemzetstratégiai programja az egyetemek megújítása – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az Országgyűlés keddi ülésén.

Az államtitkár a polgári törvénykönyvről szóló törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló törvény módosításának vitájában expozéjában kifejtette: csak azok az egyetemek lehetnek sikeresek, amelyek képesek versenyképes tudást átadni a fiataloknak. Az egyetemek fejlesztésébe fektetni nemcsak lehetőség, hanem erkölcsi kötelesség – jelentette ki.

Úgy vélte, az egyetemek megújításában a közérdekű vagyonkezelő alapítványoknak kiemelkedő szerepük van, ezért fontos megkönnyíteni a magáncégek együttműködését velük, hogy a vállalkozások is aktív közreműködői lehessenek a felsőoktatás megújításának. Ösztönözni kell a vagyonkezelő alapítványok és a magáncégek együttműködését a felsőoktatás versenyképességének növelése érdekében – vélekedett. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés