ACNEWS

Schumacher Vanda az első magyar cyborgnő

Az RTL Klubról ismert híresség már karnyújtással tud fizetni, kinyitni az autóját, sőt a lámpát is le tudja kapcsolni! Elképesztő!

Hirdetés
Ad image

Az RTL Klubról ismert híresség már karnyújtással tud fizetni, kinyitni az autóját, sőt a lámpát is le tudja kapcsolni! Elképesztő!

A régi sci-fi regények által megfestett jövő itt kopog az ajtónkon, a BeleValóVilág műsorvezetője pedig már be is engedte. Vanda egy svájci magánklinikán esett át egy apró műtéten, aminek következtében bárhol tud fizetni a bőre alá ültetett chip segítségével. A celeb már tesztelte is karjának új funkcióját, ami tökéletesen működött.

„Én vagyok a negyedik magyar, akin ezt a beavatkozást elvégezték, de nőként az első! Sokat járok Amerikába, rengeteg barátomnak van már hasonló, most is hatan voltunk egyszerre a klinikán, beültetésre várva” – újságolta a Blikknek a híresség.

Ráadásul a beavatkozás mindössze 199 eurót, azaz mintegy 78 ezer forintba kerül, olcsóbb, mint a legtöbb mobiltelefon, amely képes az érintésmentes fizetésre. Ráadásul egy hasonló kis technikai eszköz – természetesen a megfelelő applikáció használatával – képes lehet a gépkocsi ajtajának nyitására, vagy vezérelheti egy okos otthon berendezéseit.

„Ha azt vesszük, hogy egy szájfeltöltés többe kerül, nem beszélve a mellplasztikáról, akkor azt gondolom, nem nagy összeg ez, azért cserébe, hogy bármikor, bárhol fizethetek akkor is, ha se pénztárca, se bankkártya nincs nálam. Három hónapja Los Angelesben elvitték a táskám, amiben a telefonom, az irataim, a pénztárcám volt. Azt gondolná az ember, ma már bármikor letiltható a bankkártyánk, ám a telefon nélkül ez sem egyszerű. Két hete már Budapesten lopták el a telefonom, akkor is kétségbeestem. Ezek mind-mind hozzájárultak a döntésemhez” – mesélte Vanda, akinek külföldi barátai közül többen is viselik már a chipet, ami mindössze 25×0,4 mm.

„Csak egy apró vágás látszik, a praktikum fontosabb, hiszen rengeteget utazom. Van olyan barátnőm, aki már hat csipet hordoz magában. Van, amelyik ajtókat vagy a kocsit nyitja, van, amelyik az okos otthont vezérli. Szerintem ez biztonságosabb megoldás, mint a hurcolni a tárgyakat, amelyeket elhagyhatunk, megrongálódhatnak. Sokan kérdezik, nem félek-e, hogy csak úgy levonják a pénzem, de én biztonságosnak látom, hiszen PIN-kód védi az utalást”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés