ACNEWS

Se béremelés, se juttatások: egyre zsugoribbak a magyar munkáltatók

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Év elején kevesebb munkaadó tervezett be fizetésemelést, mint tavaly. Szerencsére azonban még így is többségében vannak, akik emelnének.
Hirdetés
Ad image

A Profession.hu idén év elején is felmérte a hazai munkáltatók bérfejlesztési terveit, illetve a ténylegesen eszközölt bérrendezés mértékét. A Piac és Profit arról számolt be, hogy a tavalyi tervekhez képest végül többen adtak béremelést. Év végéig átlagosan 10 cégből 8-nál történt ez meg. Azonban idén januárra a munkavállalók elvárásai nemhogy nem csökkentek, de egyenesen tovább nőttek. Míg 2023-ban 55 százalékuk, addig idén már 74 százalékuk számít valamilyen formájú béremelésre az év folyamán. A kutatásból azonban az derült ki, hogy sokan fognak csalódni az idén. A béremelést adó munkáltatók száma a jelek szerint csökkenni fog az idén a tavalyihoz képest. Mindössze 63 százalékuk tervez emelést. A béren kívüli juttatások keretösszegét pedig még kevesebben tervezik bővíteni.

Annak ellenére is, hogy sok esetben a kompenzáció ezen formája kedvezőbbek a vállalatok számára. Ennek oka, hogy a béren kívüli juttatások egy részénél egyáltalán nem, vagy csak az alapjövedelemhez képest minimálisan kell adózni. A felmérésből továbbá az is kiderült, hogy a leggyakrabban a céges mobiltelefont biztosítják. Ezt követi a munkába járás költségeinek megtérítése, majd a laptop biztosítása. Végül a SZÉP kártyára történő utalás. Vállalati autót mindössze a megkérdezett 500 cég harmada biztosít, míg az extra szabadság tízből 1 esetben szerepel a listán.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés