ACNEWS

Selejtes fegyvereket kapnak az ukránok Kanadától

Bill Blair, Kanada honvédelmi minisztere / Fotó: Shutterstock
Bill Blair, Kanada honvédelmi minisztere / Fotó: Shutterstock
Kanada hamarosan összesen mintegy 2000 felesleges, fegyvertelen rakéta, valamint néhány más fegyver küldését tervezi Ukrajnának.
Hirdetés
Ad image

„Kanada 2,3 ezer kanadai CRV7 típusú repülőgép-rakétát fog Ukrajnának biztosítani. Ezt a fegyverzetet korábban a Kanadai Királyi Légierő használta. Az elmúlt hónapokban teszteltük a rakétákat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy hatékonyak. A szakemberek az elmúlt hónapokat azzal töltötték, hogy biztosítsák a robbanófej nélküli rakéták biztonságos működését ” – mondta Bill Blair kanadai hadügyminiszter a NATO védelmi minisztereinek találkozója előtt, hozzátéve: tervezik még, hogy végül néhány robbanófejet is szállítanak majd Ukrajnának.

Kanada 29 német gyártmányú, távirányítható fegyverállomást is küld, amelyek különböző páncélozott járművekre erősíthetők, valamint 130 000 lőszert kézifegyverekhez – írja a Reuters.

Mióta Oroszország 2022 februárjában megszállta Ukrajnát, Kanada összesen több mint 10,2 milliárd amerikai dollár értékben nyújtott támogatást Kijevnek, ebből 4 milliárd dollár katonai segélyt.

A CRV7 (Canadian Rocket Vehicle 7) rakétákat még a 2000-es évek elején kivonták az országból, ezért a kormány korábban szerződést kötött a fokozatos megsemmisítésükről. Több mint 83 ezer ilyen rakéta, robbanófej nélkül maradt a védelmi minisztérium raktáraiban. Ezek a fegyverek alkalmasak földi hordozórakétákhoz és harci helikopterekhez.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés