ACNEWS

Senki nem tudta: sorozatgyilkos vett részt egy francia kvízműsorban

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egy szimpatikus külsejű úriember megjelenik egy kvízműsorban, és elbeszélget a műsorvezetővel. Amit senki sem tud: vér tapad a kezéhez, emberéletek száradnak a lelkén.
Hirdetés
Ad image

Látszólag olyan volt ez az este is a francia kvízműsorban, mint a többi: Nagui Fam műsorvezető lazán elbeszélgetett a „Tout le monde veut prendre sa place” című műsor vendégeivel, köztük egy úrral, akit François-ként mutatott be. Viccelődtek egy kicsit, és François mesélt rendőrként töltött életéről.

A műsor még 2019 februárjában került adásba. Azt azonban senki sem tudta, hogy nem akármilyen férfi áll a stúdióban, hanem az akkor 57 éves François Vérove, a körözött erőszaktevő és sorozatgyilkos. A Marianne című francia magazin számolt most be a gyilkos televíziós, aki annyira biztonságban érezte magát, hogy nem is bujkált.

Mindez annak ellenére történt, hogy a rendőrség már kereste a „pöttyös férfit”, ahogy a fantomot a sajtó nevezte. 1980 és 1994 között több lányt is elraboltak és megerőszakoltak Párizs környékén anélkül, hogy az elkövetőt elfogták volna. Az egyik szemtanú azonban feltűnő pattanásos hegekről számolt be az arcán. A férfi legalább három gyilkosságért volt biztosan felelős.

A rendőrség viszonylag korán gyanút fogott, hogy a gyilkos és erőszaktevő rendőr lehetett. 2021-ben újabb kísérletet tettek az ügy felderítésére, több száz, akkoriban a térségben szolgálatot teljesítő rendőrt hívtak össze DNS-összehasonlításra.

Miután Vérove-ot is beidézték, nyilvánvalóan sejtette, hogy a nyomok alapján el fogják őt ítélni. Elbúcsúzott a feleségétől, egy tengerparti bérelt lakásba hajtott, és ott öngyilkos lett. A feleségének írt búcsúlevelében bevallotta, hogy az „őrült düh” tette bűnözővé. Voltak pillanatok, amikor nem bírta tovább, és „el kellett pusztítania, meg kellett gyaláznia és meg kellett ölnie egy ártatlan embert”.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés