ACNEWS

Sertéscombos kávéval hódít a Starbucks

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
A Sturbucks a holdújév alkalmából új itallal rukkolt elő. A párolt sertéshússal és szósszal kombinált kávéval.
Hirdetés
Ad image

Ki ne szeretne egy kis füstölt sertéshúst a kávéja mellé? A Starbucks szerint mindenki. A kávézólánc ugyanis elkészítette azt a szokatlan íz kombinációt, amelyet Kínában dobtak piacra a holdújév alkalmából. Az „Abundant Year Savory Latte” névre keresztelt italt a cég „érdekes” ízűként írja le. A Starbucks alkalmazása szerint az ital a Dongpo Braised Pork Flavor Sauce-t eszpresszóval és habosított tejjel készül. Erre jön még rá az extra sertésszósz és maga a párolt hús díszítésként. Az ital ára pedig 68 jüan (3400 forint) az alkalmazás szerint – szúrta ki a CNN.

Forrás: www.xiaohongshu.com

 „A húsevés jólétet jelent a következő évben” – írta a Starbucks a kínai Weibo-n február 5-én, napokkal a holdújév kezdete előtt. Hozzátette, hogy az ital „hagyományos újévi szokásokat hoz a kávéba”. Miközben „váratlan, sós és édes ízeket hoz létre”. A tejeskávé a Starbucks Reserve üzleteiben kapható szerte az országban.

A holdújév Ázsia egyik legnagyobb éves ünnepe. Ebben az időszakban Kínában az emberek hazautaznak, hogy családjukkal együtt ünnepeljenek. A kormányzati adatok szerint az idei utazási szezonban összesen 474 milliószor utaztak az országon belül. Bár az újévi lakomákon felszolgált ételek régiónként változnak, a párolt sertéshús állandó ünnepi étel. Így a Dongpo rou is, amely párolt sertéshasból, cukorból, szójaszószból, sárgaborból és egyéb fűszerekből készült étel. Ennek ízét szerette volna a cég a kávéba önteni. Az ötlet azonban nem aratott osztatlan sikert.

 „68 jüanért ehetnék egy tányér párolt sertéshúst, aztán elmegyek Luckinba és megihatok két tejeskávét” – írta egy Weibo-felhasználó. „Megengedném, hogy egyszerre legyen a gyomromban (a sertéshús és a kávé). De a számban nem.” – viccelődött egy másik felhaszáló

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés