ACNEWS

Siratják a gödöllői szerelmesek: elűzték a kedvencüket

Október 2-től nem jár többé népszerű erdei kisvasút Fotó: gödöllői kisvasút
Október 2-től nem jár többé népszerű erdei kisvasút Fotó: gödöllői kisvasút
Megvették a gödöllői erdőt, az új tulajdonos pedig nem akarja ott látni a környék legnépszerűbb kisvasútját.
Hirdetés
Ad image

A hírt a gödöllőiek elkeseredve vették tudomásul. Különösen a gyerekek és a fiatal szerelmesek kedvenc és romantikus találkozóhelye volt az erdei vasútállomás, ami hétfőtől végleg bezár. A síneket felszedik, a kocsikat és a mozdonyt pedig elszállítják.

„Kedves Utasaink és Kisvasút barátok! Szomorú és fájó hírt kell közölnünk. A Gödöllői Erdei Vasút Október 2-ával végleg megszűnik! A helyzet előtt mi magunk is csalódva, értetlenül állunk” – írja közleményében a Gödöllői Kisvasút. Mint írták, egyesületük éveken át végzett kitartó munkájának hála létrejött egy csoda, ami évek alatt a térség egyik legmeghatározóbb turisztikai eleme lett.

„Az egyesület 2017-ben kezdte meg a munkálatokat a Gödöllői Erdészeti Arborétumot kezelő Pilis Parkerdő Zrt.-vel együttműködve. Most pedig az Arborétum területe kezelőt váltott, és a Pilis Parkerdő az együttműködésben vállalt szerepét átadta az új kezelőnek. Sajnos az új kezelő más koncepciót szánt a terület hasznosításának, amibe a kisvasút és az azt látogató széles társadalmi réteg nem illik bele. A helyzettel egyetérteni nem tudunk, viszont a terület tulajdonosának döntése számunkra kényszerhelyzet”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés