ACNEWS

Sokan bedőltek az olcsó gázolajnak

Benzinkutasnak adta ki magát a mohácsi férfi, gázolajat kínált olcsóbban, ami nem is létezett.

Hirdetés
Ad image

Benzinkutasnak adta ki magát a mohácsi férfi, gázolajat kínált olcsóbban, ami nem is létezett.

Egy hosszúhetényi férfi tett feljelentést 2022. május 18-án ismeretlen tettes ellen, aki telefonon kereste meg, gázolajat kínált – kereskedelmi árnál olcsóbban – eladásra. A férfi benzinkutasnak adta ki magát és 2000 liter üzemanyagot kínált fel 560.000 forintért. A megbeszéltek szerint sértett megjelent Bátaszéken, ahol egy fiatalembernek átadta a pénzt, de azután hiába várt, nem kapta meg az árut és az eladó is elérhetetlenné vált.

A bejelentést követően a Szekszárdi nyomozók kezdték meg az elsődleges adatgyűjtéseket, majd a vizsgálatot is ők folytatták le. A beszerzett bizonyítékok alapján egy mohácsi család férfi tagjai váltak gyanússá. A nyomozás során a detektívek további sértetteket kutattak fel, közülük egy szintén Bátaszéken, míg másik két károsult Kaposváron adott át különböző összegeket a „kutas” megbízásából érkező fiúnak.

Egy esetben meghiúsult az üzlet, mert a találkozóra már úton lévő gyanúsítottat meglepte a leendő vásárló azzal, hogy a pénz átadása előtt látni szerette volna az árut. Így az eladó „önként elállt” az üzlettől.

A mohácsi címen tartott kutatást követően az apát és fiát is előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, ahol beismerő vallomást tettek. A nyomozás során kiderült, hogy volt egy szintén mohácsi társuk is. A 42 éves apa volt az ötletgazda, ő kereste meg a lehetséges vásárlókat. Főleg mezőgazdasággal, fuvarozással foglalkozó embereket hívott fel, napjában akár több tucatot is. Az üzleteket különböző számokról bonyolította. A 20 éves fiú volt az, aki személyesen ment el a kialkudott vételárat átvenni, majd abból kapott kisebb-nagyobb összegeket. A harmadik, szintén mohácsi, 34 éves férfi ugyancsak átvevőként segített be. A csaló társaság 1.460.000 forinttal károsította meg az átvert vásárlókat, a 450.000 forintos üzlet nem jött létre, az csak kísérlet maradt.

A 42 éves gyanúsítottat a bíróság korábban letartóztatta, ő jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

A nyomozást a Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek küldték meg – írta a police.hu.

 
 
Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés