ACNEWS

Sokkoló: a pedofil képek többségét a szülők készítik

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az interneten található pedofil képek 90%-a otthon készült a szülők, rokonok által.
Hirdetés
Ad image

Egy a ilyen anyagok felkutatásáért és eltávolításáért felelős jótékonysági szervezet szerint az interneten található, gyermekek szexuális zaklatását ábrázoló képek több mint 90%-a saját készítésű.

Az Internet Watch Foundation közölte, hogy az elmúlt évben több mint 100 000 weboldalon fedezett fel saját készítésű, 10 év alatti gyermekeket ábrázoló, szexuális zaklatást ábrázoló anyagokat. Ez a szám 66%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Az IWF szerint összesen 275 655 weboldalról bizonyosodott be, hogy ilyen képeket tartalmaznak, ami 8%-os növekedést jelent.

A felfedezett és eltávolított képek számának növekedése nem feltétlenül problémás, mondta a jótékonysági szervezet vezérigazgatója, Susie Hargreaves, mivel a növekedés egy része a jobb felismerésnek tudható be – írja a Guardian.

„Ez azt jelenti, hogy többet fedezünk fel. De nem hiszem, hogy valaha is jó dolog lenne, ha sokkal több gyermekekkel szembeni szexuális visszaélést találnánk” – tette hozzá Hargreaves. „Nyilvánvaló, hogy az IWF akkor lenne a legsikeresebb, ha nem találnánk egyetlen olyan képet sem, amelyen gyermekek szexuális zaklatása látható. A mi küldetésünk a gyermekek szexuális zaklatásának felszámolása – nem csak az, hogy minél több képet találjunk, és aztán levegyük”.”

Az IWF szerint a saját készítésű képek jelentős részét hároméves gyerekekről készítették. Egyötödük pedig „A” kategóriás, azaz a szexuális visszaélés legsúlyosabb fajtáit tartalmazó sérüléseket tartalmazott.

„Tíz évvel ezelőtt még egyáltalán nem találkoztunk saját készítésű tartalommal. Egy évtizeddel később pedig azt tapasztaljuk, hogy az általunk eltávolított weboldalak 92%-án saját készítésű tartalom található” – mondta Hargreaves. „Ezek a gyerekek a hálószobájukban és otthoni környezetben vannak, ahol szexuális tevékenységre csalták, kényszerítették vagy bátorították őket, amelyet aztán a gyermekek szexuális zaklatását bemutató weboldalak rögzítenek és megosztanak.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés