ACNEWS

Sokkolóval támadtak a rendőrök egy 95 éves nagymamára

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egy törékeny, 95 éves nő "lassú tempóban", járókerettel… és késsel ment a rendőrök felé, amikor azok sokkolót használtak. A néni a kórházban küzd az életéért.
Hirdetés
Ad image

Clare Nowland nagymama továbbra is kritikus állapotban van a coomai körzeti kórházban, családja pedig két napja az ágya mellett tartózkodik. Pár napja reggel egy rendőri sokkoló használata miatt elesett, beverte a fejét és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrség kezdetben kevés részletet közölt a nyilvánossággal az incidensről, és csak annyit mondott, hogy egy idősek gondozását végző intézményben egy idős nő „sérüléseket szenvedett a rendőrökkel való interakció során”, és nem tett említést a sokkoló használatáról.

Később már azt mondták, hogy az elektromos eszköz használata azért történt, mert Nowland egy ’steak-késsel volt felfegyverkezve’.

A demenciában szenvedő idős hölgy a kora reggeli órákban hagyta el a szobáját, és a Yallambee Lodge nevű idősek otthonának konyhájába ment, ahol megtalálta a kést – állítja a rendőrség.

Az ápolók felismerve a veszélyt, hogy egy idős demens beteg kezében veszélyes eszköz van, egyből kihívták a rendőröket.

Amikor a rendőrség megérkezett, a nyugdíjas egyedül volt egy kis orvosi kezelőhelyiségben.

A hatóságok szerint a 170 cm magas, 43 kg-os nő „lassú tempóban”, járókerettel haladt feléjük.

A rendőrségnek az egész incidensről van felvétele, amelyet a testen viselt kamerák rögzítettek, de nem hozzák nyilvánosságra.

Peter Cotter helyettes rendőrfőnök azt mondta, hogy a sokkolót önvédelemre szánták, de azt is hozzátette, hogy nem tudja „beleélni magát az érintett rendőr vagy rendőrök gondolataiba”.

„Abban az időben, amikor sokkolták, lassú tempóban közeledett a rendőrök felé. Járókerete volt. De volt nála egy kés. Nem tudom, hogy mi járhatott bárkinek is a fejében a sokkoló használatával. Ez az ő dolguk. Egyetlen rendőr sem áll a törvények felett, és minden cselekedetünket szigorúan megvizsgáljuk, mind büntetőjogi, mind osztályvezetői szempontból” – mondta Cotter.

A Nowlanddal szembeni erőszak alkalmazása széles körű felháborodást váltott ki, és független vizsgálatot követeltek – számolt be róla a Guardian.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés