ACNEWS

Sokkolóan sokba került II. Erzsébet temetése

II. Erzsébet / Fotó: pixabay
II. Erzsébet / Fotó: pixabay
II. Erzsébet királynő temetése és a nemzeti gyász időszakában tartott rendezvények sokasága 162 millió fontba került - közölte a kincstár. Átszámítva 72 milliárd forintba.
Hirdetés
Ad image

A legtöbbet a belügyminisztérium (74 millió font) és a kulturális, média- és sportminisztérium (57 millió font) költött.

John Glen, a kincstár főtitkára elmondta, ” az események zökkenőmentesen és megfelelő méltósággal zajlottak, miközben mindenkor gondoskodtak a nyilvánosság biztonságáról és védelméről”. Ez volt a kormányintézkedések prioritása.

A kulturális, közlekedési, külügyi, belügyi és a védelmi minisztérium feladata volt a saját területük költségeinek finanszírozása.

Az Észak-Írországi Hivatal 2,134 millió fonttal, a skót kormány 18,756 millió fonttal, a walesi kormány – 2,202 millió fonttal járult hozzá a költségekhez.

Az állami temetés és a gyászrendezvények nagyságrendje miatt a rendőrség akkoriban úgy jellemezte a helyzetet, hogy „valószínűleg ez a legnagyobb akció, amelyet az Egyesült Királyságban valaha is rendeztek”.

Az eseményt több millióan követték figyelemmel az ország és a világ minden tájáról.  

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés