ACNEWS

Sokkolta a titok az ABBA legendáját

Hirdetés
Ad image

Bjorn Ulvaeus 50 év után tudta meg, hogy az Egyesült Királyság nulla pontot adott a zenekarnak annak idején az Eurovízión. Akkor senki se merte közölni velük. 

Bjorn, Agnetha Fältskog, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad 1974-ben a Waterloo című dalukkal megnyerték az Eurovíziós dalfesztivált Svédországnak, de ezt nem az Egyesült Királyságnak köszönhették.

„Ezt igazából csak akkor tudtam meg, amikor vendégszerkesztő voltam a Radio 4 szilveszteri műsorában, vagy egy nappal előtte. A zsűri utolsó életben maradt tagja, akivel beszéltem, azt mondta, hogy az Egyesült Királyság nulla pontot adott nekünk, holott én mindig is azt hittem, hogy 12-t kaptunk tőlük” – mondta a 77 éves zenész a This Morning című műsorban.

A jövő hónapban Liverpoolban megrendezésre kerülő Eurovízióval kapcsolatos emlékeiről szólva Bjorn elmondta: „Ma már csak nevetek azon, amikor a szállodából az arénába tartó buszra szálltam és a ruhám olyan szűk volt, hogy nem tudtam leülni… kissé túlsúlyos voltam. De arra is emlékszem, hogy a szavazás alatt fel-alá sétáltam a folyosón, és hirtelen Benny azt kiáltotta: Ó, nyertünk! Jobb volt matekból, mint én, és tudta, hogy abban a pillanatban senki nem tud már lekörözni minket.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés