ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Sokkot kapott a nógrádi falu: gyilkos bika taposta halálra Józsit

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Megvadult marha támadt a gondozójára Karancsberényben, egy helyi gazda tanyáján, az idős férfinek esélye sem volt a túlélésre.
Hirdetés
Ad image

Még mindig sokkos állapotban kérdezgetik egymást a vasárnapi tragédiáról a 680 lelket számláló nógrádi falucska lakói. Karancsberényben mindenki gyászolja Józsi bácsit, akit a megvadult bika felöklelt, majd halálra taposott. A faluban korábban többen figyelmeztették már a gazdát, hogy veszélyes egy ekkora állatot tartani. Hiába.

„Vasárnap reggel 8 óra körül répáért mentem a kertbe, akkor láttam, hogy egy mentőhelikopter köröz a Petőfi utca végén, a Kornélék tanyája fölött – mesélte Kovács Lászlóné az AcNews-nak.  Kiderült, hogy nagy a baj. Az istállóban a Józsi bácsi épp ganajozta az egyik bika helyét, amikor az váratlanul megvadult. Nekiszorította a kerítésnek, felöklelte és halálra taposta. Rendes ember volt a Józsi, sajnos a felesége már nem él, így a fia és a lánya temeti el.”

Az AcNews megtalálta a gyilkos bika gazdáját, de nem akart nyilatkozni. Az utcájában lakó idős férfi emlékszik rá, hogy 1978-ban történt egy hasonló eset, akkor az állat a saját gazdáját ölte meg. Általában elaltatják az emberre támadó bikát, valószínűleg rá is ez vár.

” Kornélnak sajnos hiába mondták az emberek, hogy veszélyes egy ekkora állatot gondozni. Józsi már a 76. évében járt, nem neki való volt az az a munka. A lányától tudom, hogy etetés után elesett, nem tudott felállni, hogy a reteszt visszazárja. Akkor rontott ki a bika és megtaposta. Esélye sem volt a 12 mázsás állat ellen – idézte fel a történteket a szomszéd. Az ügyet a Salgótarjáni Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés