ACNEWS

Soltész: másfél ezer egyházi épület újult meg vagy épült

Az elmúlt évtizedben 1500 templom, plébánia és közösségi ház épült vagy újult meg szerte a Kárpát-medencében - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a Zala megyei Pölöskén.

Hirdetés
Ad image

Az elmúlt évtizedben 1500 templom, plébánia és közösségi ház épült vagy újult meg szerte a Kárpát-medencében – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap a Zala megyei Pölöskén.

Soltész Miklós a Szűz Mária Szeplőtelen Szíve templom plébániájának felújítás utáni átadásán és felszentelésén arról beszélt, a pölöskeiek sokat küzdöttek évszázadokon át azért, hogy saját templomuk legyen, amit végül a „legnehezebb idők” ellenére az 1950-es, 1960-as években sikerült megvalósítaniuk.

Az elmúlt tíz évben 1500 templom, plébánia és közösségi ház épült vagy újult meg szerte a Kárpát-medencében, ennek egyikeként készült el a pölöskei plébánia épületének teljes körű felújítása is – jelezte az államtitkár.

Hozzátette: arra biztat mindenkit, hogy a következő – nem könnyű – időszakban is „kitartóak legyünk kereszténységben és közösségépítésben”. Ha közösség épül, „akkor már bármit kibírunk” – fűzte hozzá.

Nagy Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: nem élünk könnyű időket és az előttünk álló évek sem lesznek könnyűek, de a nehéz időkben még inkább felértékelődik a helyi közösségek szervező szerepe.

„Nem mondunk le a fejlesztésekről, készülünk azokra az időkre, amikor már kevésbé lesz nehéz”. A Covid ideje alatt is készültünk, terveztünk, hogy ha az idők jobbra fordulnak, felkészülten, megfelelő tervekkel rendelkezzünk, és meg tudjuk valósítani az új fejlesztéseket – fogalmazott.

Pölöske búcsúi ünnepén Udvardy György, a Veszprémi Főegyházmegye érseke celebrált szentmisét, majd áldotta meg a plébánia épületét. A felújításra a Magyar falu program három pályázatával összesen 70 millió forintot fordítottak. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés