ACNEWS

Soros-pénzzel fizetett a kocsmában – most megfizet érte

Sorospénz Fotó:ketfarkukutya.mkkp.party
Sorospénz Fotó:ketfarkukutya.mkkp.party
Egy kiskunhalasi férfi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyomtatott pénzével fedezte az aznap esti italozását a kocsmában.
Hirdetés
Ad image

A büntetett előéletű kiskunhalasi férfi egyik este egy sörözőben iszogatott ismerőseivel. A bőkezű vendég a rendelt italokat egy-egy hamis 10 és 20 ezer forintos bankjeggyel fizette ki, amelyek hamisságáról már a megszerzésükkor is tudott. A hamis bankjegyekkel történő fizetést – a nem kellően figyelmes átvétel miatt – a pultos elfogadta, így az elkövető 30.000 forint kárt okozott.

Az átadott bankjegyeket egy korábbi választási kampány során a Magyar Kétfarkú Kutya Párt készíttette kizárólag kampánycélra. A bankjegyek tapintásukban is eltértek az eredeti bankjegytől, a főbb biztonsági elemeket sem tartalmazták, a legszembetűnőbb különbség pedig a bankjegyeken feltüntetett személyekben volt. A hamis 20.000 forintos bankjegy előoldalán Jean-Claude Juncker, míg a hamis 10.000 forintos bankjegy előoldalán Soros György szerepelt.

Az ügyészség a férfit pénzhamisítás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabását indítványozza – írja az ugyeszseg.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés