ACNEWS

Sorozatgyilkos: hét csecsemőt ölt meg a mosolygós ápolónő

Szégyen, ami Kókán, fényes nappal történt az utcán Fotó: Pixabay
Szégyen, ami Kókán, fényes nappal történt az utcán Fotó: Pixabay
Hat kisbaba túlélte a gonosz ápolónő rémtetteit, heten azonban belehaltak. A nyomozók további 30 újszülöttet azonosítottak, akiket véleményük szerint Letby szintén megtámadott.
Hirdetés
Ad image

Lucy Letby kétségtelenül a modernkori brit történelem egyik legtermékenyebb sorozatgyilkosa. Levegőt és inzulint fecskendezett az újszülöttekbe. A rémségeket akkor hajtotta végre, amikor a Countess of Chester Kórház újszülöttosztályán dolgozott 2015. és 2016. között. Kiszolgáltatott gyermekek életét oltotta ki, mégsem hajlandó tárgyalásán a vádlottak padjára ülni. Egy dolog azonban biztos. Élete hátralévő részét rácsok mögött tölti majd.

A 33 éves ápolónőt a Durham megyei HMP Low Newton maximális biztonságú börtönben, egy rózsaszínű cellában tartják majd fogva. Más sorozatgyilkosok társaságában. A börtönben a rabok birkákat és kecskéket simogathatnak, valamint nyulakat és madarakat gondozhatnak – mindezt azért, hogy „lenyugodjanak”. A börtönben egy bolt is található, ahol a fogvatartottak ruhát vásárolhatnak.

A nyomozók további 30 újszülöttet azonosítottak, akiket véleményük szerint Letby szintén megtámadott. Átnézték ugyanis a Countess of Chester kórházban történt többi eseteket is. Érdekes módon az ápolónő minden egyes gyermek szervezetének összeomláskor szolgálatban volt. Ráadásul rendkívül furcsa, hogy a kicsik nem is voltak olyan betegek, hogy halálközeli állapotba kerüljenek. Ezek a csecsemők szerencsére mind túlélték a gyilkossági-kísérletet – írja a DailyMail.

Lucy Letby rendőrségi kihallgatásakor tagadta, hogy köze lenne a bűncselekményekhez. Halk finom hangon mejegyezte, hogy őt is nagyon aggasztotta, hogy megszaporodott az osztályon az elhalálozások száma.

A nő tetteivel felkerült az Egyesült Királyság legtermékenyebb gyermekgyilkosainak listájára is. Olyanok mellé, mint Ian Brady és Myra Hindley, valamint a halál angyalának nevezett Beverley Allitt gyermekápolónő.

Letby részt vehet a tárgyaláson, de korábban jelezte, hogy nem szándékozik visszatérni a vádlottak padjára. Nem akar ott lenni az ítélethirdetésen, és a tárgyalást a börtönből sem követi videón keresztül.

Az egyik apa, akinek ikerfiait a nővér megpróbálta meggyilkolni, azt mondta, hogy a manchesteri koronabíróságon való megjelenés megtagadása teljesen igazságtalan, és arculcsapás mindannyiuk számára.

„A brit igazságszolgáltatási rendszernek meg kell változnia, hogy a jövőben minden áldozat hangját meghallják azok, akik ilyen szörnyű bűncselekményeket követnek el.”

Robert Buckland volt igazságügyi miniszter azt mondta, hogy ha nem lehet őt a bíróságra hurcolni, akkor arra kellene kényszeríteni, hogy a cellájából hallgassa meg a családok áldozatokról szóló nyilatkozatát.

„Meg kell hallgatnia az áldozatok személyes vallomásait, amelyek szerintem a nagyvilág számára is nyilvánvalóvá teszik, hogy ezeknek az ártatlan gyermekeknek, ártatlan csecsemőknek az elvesztése milyen megdöbbentő, pusztító hatással volt családok tucatjaira” – nyilatkozta Buckland.

Az ápolónú indítékai egyelőre nem ismertek, jelenleg is folyamatos megfigyelés alatt áll, és gyakran ellenőrzik a celláját, hogy ne ölje meg magát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés