ACNEWS

Spanglitekerő bajnokságot tartanak Budapest belvárosában

Hirdetés
Ad image

Ma van a marihuánafogyasztás világnapja, ezt pedig meg is ünneplik. Legálisan.

Egy ideje már április, vagyis 4. hó 20-át tartják a marihuánafogyasztás világnapjának, mely a 420 nevű kannabisz szlengből származik.

A 420 eredete nem teljesen tisztázott. Egyes források szerint a szám egy rendőrségi kód, amit a marihuána használat leleplezésének bejelentésekor alkalmaznak a rendőrök az Egyesül Államokban. Egy másik történet szerint a 70-es években egy ötfős társaság – a Waldók – rendszeresen délután 4:20-kor találkoztak, hogy egy „kincsestérkép” alapján megtaláljanak egy hatalmas marihuánaültetvényt. Mivel azt nem sikerült, ezért végül a 4:20 a találkozás és egyúttal a közös spanglizás idejét lett hivatott jelezni.

Azóta már sok helyen legalizálták a kannabiszt, és van Magyarországon is egy párt, mely többek között ezt is sürgeti. Ennek apropóján a mai napon Budapest belvárosában tartanak egy eseményt.

„Hivatalosan 16:00 órakor kezdünk, de a korábban érkezők kedvéért 15:00 órakor már pörögnek a lemezek. A helyszínen lesz pólónyomtatás és ipari kenderből készült termékeket is vásárolhattok. Az elengedhetetlen matricák mellett pedig jointtekerő versenyre is várunk titeket” – áll az MKKP meghívójában.

A rendezvényszervezők ezen kívül megosztották azt is, hogy a céljuk egy elfogadhatóbb drogpolitika.

„Zavar minket szmókerek kriminalizálása, az orvosi marihuána ellentmondásos szabályozása és a kender növény démonizálása is” –írták.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés