ACNEWS

Stúdió 666: horror-vígjáték a Foo Fightersszel

Zenés horror-vígjáték készült a világhírű zenekar tagjainak főszereplésével.

Hirdetés
Ad image

Zenés horror-vígjáték készült a világhírű zenekar tagjainak főszereplésével.

A Studio 666-ot népszerűsítő legutóbbi Foo Fighters-kiadvány, a Dream Widow EP március 25-én jelent meg. Aznap, amikor a zenekar dobosa, Taylor Hawkins turné közben egy bogotái hotelszobában meghalt. A Studio 666 az utolsó vele készült filmfelvétel.

A horror-vígjáték ötlete Dave Grohltól, a Foo Fighters alapítójától, vezetőjétől származik, azt gondolta tovább Jeff Buhler és Rebecca Hughes. A sztori visszavezet a világhírű rockcsapat tavalyi megjelent tizedik albumához, a Medicine at Midnighthoz: a filmben a Foo Fighters tizedik lemezét próbálja összerakni, a helyszín pedig ugyanúgy egy encinói kúria, mint a Medcine at Midnight felvételeinek idején.

A Stúdió 666 az első játékfilm, amelyben a Foo Fighters szerepel, egyben BJ McDonnell második játékfilmes rendezése. Az eddig elsősorban kameramanként és kliprendezőként ismert filmes 2013-ban A balta 3-at jegyezte, aminek a műfaja szintén horror volt. A Stúdió 666 sztorijának kiindulási pontja a Foo Fighters, pontosabban a zenei agytröszt és frontember Dave Grohl alkotói válsága, amelyet menedzserük közreműködésével egy szokatlan helyszínen, egy elhagyatott vidéki házban próbálnak maguk mögött hagyni.

Mint hamarosan kiderül, az épület súlyos titkokat hordoz falai között: évtizedekkel korábban egy másik rockcsapat, a Dream Widow tagjai rejtélyes körülmények között végezték itt egy lemezfelvétel során. Kísért a múlt, Dave Grohl és társai természetfeletti erőkkel találják szembe magukat, amelyek nemcsak az új album elkészültét, hanem a zenészek életét is fenyegetik. Egyfajta fejetlenség uralkodik el az encinói kastélyban, a film vége pedig a Hawkins halála miatt beállt helyzetben a jövőbe is utalhat: Grohl és a szólókarrier?

A Foo Fighters jövője valóban bizonytalannak tűnik – március, Hawkins halála óta nem adtak koncertet, utódlásáról nem döntöttek, szeptemberre is csak két előtte tisztelgő est van betáblázva.

A Stúdió 666 látványvilága igazi horrorfilmes közeg, a párbeszédek viccesek, a hat zenekari tag érdekes karaktereket hoz, Grohl mellett különösen Pat Smear gitáros (aki Grohl dobos előéletében, a Nirvanában is feltűnt turnézenészként), illetve Rami Jaffe billentyűs. A filmben feltűnik néhány pillanatra Lionel Richie híres amerikai énekes.

A film csütörtöktől egy héten át látható, kizárólag a Cinema MOM-ban, a Pannonia Entertainment forgalmazásában. A cég július 21. és 27. között ugyanott koncertfilm-hetet is tart: olyan világhírű előadók filmje látható egy-egy estén, mint a Queen, a Depeche Mode, David Gilmour, John Lennon, Roger Waters és a Beatles.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés