ACNEWS

Sugárzás miatt pánikolnak Kézdivásárhelyen

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A helyi polgármesterjelölt azt állítja, hogy három atomrobbanás is történt Ukrajnában. Sugárzásveszélyről és chemtrailről beszélt.
Hirdetés
Ad image

Furcsa összeesküvés elméletekkel bombázta a városi tanácsülést Szőts Emil, az EMSZ (Erdélyi Magyar Szövetség) polgármesterjelöltje. Arról érdeklődött ugyanis a kézdivásárhelyi ülésen, hogy „veszélyezteti-e a lakosságot radioaktív sugárzás, ugyanis tudomása szerint az elmúlt két évben három atomrobbanás is történt Ukrajnában, amelyek nyomai a vízben és a levegőben is kimutathatók”. Ugyanakkor azon véleményének is hangot adott, hogy repülőgépek segítségével is radioaktív anyagokat permeteznek a lakosságra. (A chemtrail összeesküvés-elmélet hívei azt állítják, hogy a chemtrail-repülőgépek titokban mérgező vegyi anyagokat permeteznek, melyek megmérgezik és butítják a lakosságot – a szerk.)

Miklós Árpád, a városháza polgári védelmi irodájának vezetője apánikkeltő kérdésre azt válaszolta, hogy a hivatalos adatokra tud támaszkodni ebben a kérdésben, ezek szerint pedig Kézdivásárhelyen a megengedett sugárzási határértékek század- vagy ezredrészét mérik- írja a szekelyhon.ro.

A kérdés időzitése aligha lehetett véletlen, mint tragikusan emlékezetes: 1986. április 25-ről 26-ára virradó éjszaka az Ukrajnában működő csernobili atomerőmű negyedik blokkjában robbanás történt. A detonáció felszakította az épület tetejét és falait, és tűz keletkezett. Maga a reaktor is megsérült, majd radioaktív anyag került a levegőbe, és ennek nyomán szerte Európában a szokottnál nagyobb radioaktív koncentrációt mértek.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés