ACNEWS

Sydney-i mészárlás: direkt nőket gyilkolt a szörnyeteg

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A sydneyi ámokfutó nyilvánvalóan nőket vett célba. míg a férfiakat inkább elkerülte. Hat embert ölt meg és többeket megsebesített.
Hirdetés
Ad image

Az elkövető, aki szombaton egy népszerű bevásárlóközpontban hat embert megölt és többeket megsebesített, a nyomozók legújabb megállapításai szerint támadása során nyilvánvalóan „a nőkre összpontosított, és elkerülte a férfiakat” – mondta Karen Webb, Új-Dél-Wales állam rendőrfőnöke hétfőn az ABC televíziónak.

A biztonsági kamerák felvételei is alátámasztják ezt, ugyanis látható, amint a támadó egy hosszú késsel rohan végig a bevásárlóközponton, és túlnyomórészt női áldozatokat üldöz.

A férfi hat embert megölt és többeket megsebesített az ausztrál metropolisz keleti részén található Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban szombat délután, mielőtt egy rendőrnő lelőtte. Webb rendőrfőnök szerint az áldozatok között öt nő és egy férfi volt.

A legfrissebb információk szerint az áldozatok között volt egy kínai diák is. Egy fiatal nő az utolsó áldozat, akit a szombati támadás után azonosítottak. Tizenkét embert kórházba is szállítottak, köztük egy babát. A médiajelentések szerint az anya átadta kilenc hónapos csecsemőjét egy járókelőnek, mielőtt meghalt. A csecsemőt sürgősségi műtétnek kellett alávetni, és a rendőrség szerint „súlyos, de stabil állapotban” van – írja a krone.at.

A támadó által megölt férfi egy 30 éves pakisztáni volt és biztonsági őrként dolgozott. A rendőrség később a 40 éves Joel Cauchiként azonosította az elkövetőt. A férfi ismert volt a hatóságok előtt, és mentális betegségben szenvedett.

A tisztviselők kizárták a terrorista hátteret. Egyelőre „semmi nem utal arra, hogy ideológia motiválta volna a véres tettét” – mondták.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés