ACNEWS

Szabadulása utána se léphet fel Galambos Lajos

Lajcsi nagyon ideges lett Fotó: TV2
Lajcsi nagyon ideges lett Fotó: TV2
A legjobb forgatókönyv szerint Lagzi Lajcsi a börtönben töltött idő után reintegrációs őrizetbe fog kerülni, azonban így se mozoghat szabadon. Ügyvédje szerint elköszönhet a fellépésektől egy ideig.
Hirdetés
Ad image

Galambos Lajos még tavaly tavasszal vonult be a börtönbe 3 év 6 hónapra, amiből már 9 és fél hónapot letöltött. A zenész azonban nagyon rosszul viselni a bezártságot: állapota folyamatosan romlik és riasztóan lefogyott. Ez annak ellenére is megtörtént, hogy valójában egy percet sem volt cellában, hiszen a betegségére hivatkozva a börtönkórházban kezelik őt folyamatosan.

Az elzárás azonban hamarosan véget érhet. A mulatós zenésznek az ügyvédjei szerint ugyanis körülbelül egy évet kell rácsok mögött töltenie, ami 2024 júliusában telik le, ha minden a tervek szerint alakul. Azonban a reintegrációs őrizet, amire Lajcsi számít korántsem jelenti a szabadulást, ugyanis számos feltételhez van kötve.

Ha elfogadják a kérelmet (amit az ügyvédek, a fogvatartott vagy a börtön is beadhat), akkor egy meghallgatás vár a zenészre, amit követően kaphat csak engedélyt a távozásra. Fontos tudni, hogy ilyenkor meghatároznak az elítéltnek egy telephelyet, ahol élni fog, valamit csak adott időpontokban mehet el intézni az ügyes-bajos dolgait, mint a vásárlás például. Ezalatt az idő alatt pedig végig nyomkövetőt kell viselnie, így nem tud kényére kedvére utazgatni. tehát ez esetben nem tud Galambos Lajos fellépésekre járni – írja a Bors.

„Ügyfelem speciális helyzetben van, hiszen a fogvatartottak, akik reintegrációs őrizetbe kerülnek, elmehetnek ugyan egy munkahelyre dolgozni, de Lajcsi zenész, akinek az a munkája, hogy járja az országot. Véleményem szerint majdnem teljesen kizárt, hogy folyamatosan engedélyeket kérjen azokra a helyekre, ahol koncertet szerveznének neki… De véleményem szerint Lajcsi már attól is sokkal jobban lesz fizikailag és szellemileg is, ha a saját otthonában töltheti le a büntetése fentmaradó részét” – kommentálta a lapnak a híreket a zenész ügyvédje.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés