ACNEWS

Szabadulhat a börtönből a pedofil világsztár?

Hirdetés
Ad image

A börtönbüntetését töltő R. Kelly fellebbezést nyújtott be a szövetségi, szexuális bűncselekményekkel kapcsolatos ügyében.

A világhírű R&B énekest korábban kilenc szövetségi vádpontban találták bűnösnek, amelyek között szerepeltek szexuális és emberkereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények.

A bíróságon megjelenő R. Kelly fellebbezett az ítéletének megváltoztatásáért.

A TMZ által megszerzett dokumentumok szerint a sztár jogi csapata azzal érvelt, hogy a kormány nem tett eleget a bíróságon a bizonyítási kötelezettségének, miközben az esküdtszék minden vádpontban elítélte őt.

Konkrét kifogásaik vannak az esküdtszékkel és néhány olyan bizonyítékkal kapcsolatban, amelyeket az ügyészek a tárgyalás során bemutattak.

Kelly ügyvédje a Mirrornak elmondta, hogy szerinte az ügyfelét perbe fogó ügyészek „bohócok” voltak.

„Szerintem az egész vádemelés egy bohózat volt. A perbeli ügyvédei bohócok voltak, akiket csak az önreklámozás érdekelt, és mind jogilag, mind szakmailag alkalmatlanok voltak az ügy kezelésére. Függetlenül attól, hogy mit gondol a tájékozatlan közvélemény, ezt az ügyet soha nem lett volna szabad elindítani” – mondta.

Az ügyvéd azt is hozzátette, hogy a kiválasztott esküdtek közül legalább négyen azóta beismerték, hogy a hivatalos ítélet meghozatala előtt előítéletesek voltak a bűnösségét illetően.

Az énekes azt is állítja, hogy az általa állítólag molesztált kiskorú lányok legalább 18 évesek voltak, amikor találkoztak és szexuális kapcsolatot létesítettek, annak ellenére, hogy az ügyészek kitartanak amellett, hogy a kapcsolatuk kiskorúként kezdődött.

R. Kellyt korábban 30 év börtönbüntetésre ítélték szexuális bűncselekmények ügyében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés