ACNEWS

Számítógépeket lopott egy informatikus budapesti munkahelyéről

Az erzsébetvárosi rendőrök azzal gyanúsítanak egy 39 éves informatikust, hogy több mint száz számítógépet lopott el munkahelyéről, egy felsőoktatási intézményből - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)csütörtökön a police.hu oldalon.

    

Hirdetés
Ad image

Az erzsébetvárosi rendőrök azzal gyanúsítanak egy 39 éves informatikust, hogy több mint száz számítógépet lopott el munkahelyéről, egy felsőoktatási intézményből – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)csütörtökön a police.hu oldalon.

    

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága sikkasztás bűntett miatt folytat nyomozást a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint 2021 szeptembere és 2022 februárja között több mint száz asztali számítógépet és projektorokat lopott el egy erzsébetvárosi felsőoktatási intézményből.
Az intézményből február 21-én tettek feljelentést, miután az informatikus e-mailt küldött a vezetőségnek, amit így kezdett: „Hatalmas bajt okoztam” – olvasható a közleményben.
A rendőrség közlése szerint az üzenetben a férfi beismerte, hogy az elmúlt hónapokban eltulajdonította a kezelésére bízott számítógépeket. A mintegy ötvenmillió forint értékű hiányt azért nem vették észre, mert a távoktatás miatt nem használták az informatikai eszközöket.
A férfit a rendőrök sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.
Az ellopott eszközök közül – amelyek egy részét zálogházba adta – a rendőrök tizenegy projektort, nyolcvanegy asztali számítógépet, hat laptopot, egy hangsugárzót, tizenegy monitort, hatvan memóriát, illetve hatvanhét videókártyát foglaltak le.
A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte, a nyomozás további szakaszában szabadlábon védekezhet – áll a rendőrségi közleményben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés