ACNEWS

Szándékosan vált hajléktalanná egy 29 éves férfi

Fotó: Unsplash
Fotó: Unsplash
Nyomós oka volt a döntésének.
Hirdetés
Ad image

2018 végén Li Shu úgy döntött, hogy felmond munkahelyén. Szecsuan tartományában. Az ideje nagy részét pihenéssel tölti inkább az apartmanjában – azonban a bevétel nélküli élet ezt nem tette számára sokáig lehetővé.

Annak érdekében, hogy minél tovább fent tudja tartani a számára kényelmes állapotot, lényegesen visszafogta a kiadásait. Viszont még így is gondokkal küszködött, amikor a lakbér kifizetésére került a sor. Vagy munkát kellett vállalnia, vagy el kellett hagynia a lakását, és inkább az utóbbit választotta.

Eladta az összes vagyontárgyát, nagyjából 20 ezer forintért vett egy sátrat, majd elhatározta, hogy visszafogott életét innentől kezdve a szabadban tölti egy elhagyatott parkolóban. Jelenleg már több mint 200 napja így él, és nem áll szándékban változtatni ezen – írja a Fermina a scmp.com cikke alapján.

A férfinak jelenleg a legdrágább vagyontárgya a sátra, és különböző olcsó ételekből él, melyeket a saját kis hordozható gázfőzőjén készít el. Ennek ellenére ő maga köszöni szépen, jól van.

„Így döntöttem. Amikor elengeded a beteljesületlen törekvéseidet, lassan békére lelsz, és hozzászoksz a körülményekhez. Nagyon pihentető” – nyilatkozta Li. 

Barátai többször próbáltak már neki segíteni szállással, még pénzt is felajánlottak számára, de a férfi nem fogadott el semmit. Nagyon élvezi az egyszerű, takarékos életmódját és az ezzel járó kikapcsolódást.

Sokak szerint Kína egyre mérgezőbb munkahelyi kultúrájára adott válasz az úgynevezett „lying flat” mozgalom.  A fiatalok többsége úgy dönt, hogy csak a minimumot teszik meg a boldogulásért ahelyett, hogy pénzügyi vagy szakmai sikerekre törekednének. 

Forrás: Femina

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés