ACNEWS

Szánthó Miklós: fikciós mesedélutánt tartottak az EP-ben

Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint "fikciós mesedélután" volt az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének az unió alapját képező értékek Magyarország általi súlyos megsértésének egyértelmű kockázata címmel rendezett szerdai vita.

Hirdetés
Ad image

Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint „fikciós mesedélután” volt az Európai Parlament (EP) plenáris ülésének az unió alapját képező értékek Magyarország általi súlyos megsértésének egyértelmű kockázata címmel rendezett szerdai vita.

Szánthó Miklós a Facebookon azt írta, hogy „a szankciópárti baloldal EP-képviselői a magyar jogállamisági helyzetről szóló mesedélutánon adnak randevút egymásnak”.

„Volt már ilyen. Tavares, Sargentini, és most a szintén méltán ismeretlen Gwendolin képviselő-asszony kezdeményezésére. A szerdai ülésnapon kongó padsorok, lézengő képviselők látványa fogadta azokat, akik belenéztek az egyre unalmasabb és érdektelenebb mesedélutánba” – fogalmazott.

Úgy vélekedett: Gwendolin Delbos-Corfield francia baloldali képviselő a Sargentinitől megörökölt, „súlyos tévedéseket, esetenként rágalmakat is tartalmazó” jogállamisági jelentésével konfliktust akar szítani a magyar kormány és az Európai Bizottság között.

Hozzátette: „a nemzetközi, a nyílt társadalom eszméinek elkötelezett baloldal, és magyarországi ágenseik is pontosan tudják”: a tét azért nagy, mert ha képesek éket verni a megegyezésre törekvő magyar kormány és a szintén kompromisszumkésznek tűnő Európai Bizottság közé, akkor „végre a nemzetközi baloldal megbüntetheti” az általuk nem szívelt nemzeti-konzervatív és keresztény politikát folytató Orbán-kormányt.

A főigazgató szerint a baloldal éppen akkor él ezzel a nyomásgyakorlással, amikor az EU szomszédságában dúló háború miatt minden eddiginél nagyobb szükség lenne az összefogásra és a béketeremtés melletti közös kiállásra.

A baloldal azonban nem így gondolkodik: „új Tavaresek és új Sargentinik új mesedélutánokat szerveznek Brüsszelben, ahelyett, hogy a fékevesztett energiaár-emelkedés és inflációs sokk megfékezéséért dolgoznának”.

Szánthó Miklós úgy vélekedett, hogy „Brüsszel elhibázott szankciói miatt vágtat az energia ára Európában, tízmilliók fizetik a hibás döntések árát”.

A főigazgató azt írta, hogy a mostani, háborúval és gazdasági válsággal terhelt időszakban a magyar baloldal a külföldről érkező működési finanszírozásért cserébe ismét áruba bocsátja a magyarok érdekeit.

„A magyaroknak mára zsigeri élménye, hogy a magyarországi baloldalra nem számíthatnak, még a legnehezebb helyzetben sem” – olvasható a Facebook-bejegyzésben. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés