ACNEWS

Szárnyalt a turizmus az idén Hajdúszoboszlón

Szárnyalt a turizmus 2021-ben Hajdúszoboszlón - jelentette ki a fürdőváros polgármestere az idei turisztikai szezont értékelő sajtótájékoztatóján csütörtökön.

    

Hirdetés
Ad image

Szárnyalt a turizmus 2021-ben Hajdúszoboszlón – jelentette ki a fürdőváros polgármestere az idei turisztikai szezont értékelő sajtótájékoztatóján csütörtökön.

    

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló független polgármestere azt mondta, „2020-hoz képest az idén szinte berobbant a városban eltöltött vendégéjszakák száma”.
A májustól augusztusig tartó főszezonban a tavalyi évhez képest csaknem 30 százalékos a növekedés: 516 ezer vendégéjszakát regisztráltak – mondta. Hozzátette, hogy a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy Tisza tó turisztikai térség is jól teljesített: ugyanabban az időszakban a vendégéjszakák száma kicsivel meghaladta az egymilliót, ami az országos átlaggal megegyezően 25 százalékos bővülést jelent.
Czeglédi Gyula különösen jó hírnek nevezte, hogy augusztusban a hajdúszoboszlói szállodák megközelítették a 2019-es rekordév vendégforgalmát: idén 105 ezer, 2019-ben 118 ezer vendégéjszakát regisztráltak.
Fontosnak tartotta ugyanakkor megjegyezni, hogy a város egyik legnagyobb szállodája, a Hotel Béke nem üzemelt az elmúlt két évben, és az évi 12 ezres forgalmát tekintve az idei adatok gyakorlatilag megegyeznek a 2019. évivel.
A még nem véglegesített szeptemberi adatok szerint 92 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hajdúszoboszlón, a teljes feldolgozottság után pedig meghaladhatják a 2019-es 95 ezer vendégéjszakát – ecsetelte Czeglédi Gyula.
A polgármester kitért a fürdőszolgáltatásokra is, amelyeket az idén csaknem 769 ezren vettek igénybe, ami 34 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A Hungarospa strand legújabb egyedi élménykínálata, az idén átadott prémium zóna, a tervezett 30 ezer látogató helyett 55 ezer fürdőzőt fogadott – tette hozzá.
Czeglédi Gyula tájékoztatása szerint jelentős felújítások folynak jelenleg is a városban: jövő szeptemberre teljesen megújul a Mátyás király sétány, és egy 21. századi szállodasor jön létre, valamint megkezdődik egy multifunkciós rendezvényközpont építése is.
A polgármester az MTI érdeklődésére elmondta azt is, hogy a hajdúszoboszlói vállalkozások kiemelkedően jól szerepeltek a Kisfaludy-program magán-, és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázatán: 750-en nyertek közel 2,5 milliárd forint támogatást, ami több mint 2500 szoba, benne 5700 férőhely megújulását tette, illetve teszi lehetővé.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés