ACNEWS

Százévesnél is régebbi villamossal lehet utazni a Hűvösvölgybe

Egy több mint százéves villamos-motorkocsival is lehet utazni vasárnap, a gyereknapon a fővárosi Széll Kálmán tér és a Hűvösvölgy között - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

 

Hirdetés
Ad image

Egy több mint százéves villamos-motorkocsival is lehet utazni vasárnap, a gyereknapon a fővárosi Széll Kálmán tér és a Hűvösvölgy között – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

 

A 2624-es pályaszámú, BVVV „G” típusú villamos 1906-ban készült Budán, a Schlick Gépgyár Rt.-nél. Az eredetileg favázas járművet 53 év közlekedés után, 1959-ben „acélvázasították”, és még 25 éven át szolgálta a budapesti utazóközönséget. Ezután a villamos Hollandiába került, 2004-ben hozták vissza Magyarországra, és azóta a BKV Zrt. nosztalgiaflottájának tagja – írták.
A villamos vasárnap az N56-os vonalon közlekedik. A járat menetrendje a bkk.hu/menetrendek/ oldalon érhető el. Emellett egész hétvégén közlekedik az N19-es nosztalgiajárat a Deák tér-Szent Gellért tér-Műegyetem-Katinyi mártírok parkja útvonalon.
 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés