ACNEWS

Szégyen: a mentők az ünnepnapjukon hagyták cserben Gálvölgyit

A mentőhelikopter vitte kórházba az életveszélyes állapotban lévő fiúcskát Fotó: OMSZ
A mentőhelikopter vitte kórházba az életveszélyes állapotban lévő fiúcskát Fotó: OMSZ
Mi történik megint a mentőknél? Hogy csaphatja rá a diszpécser a telefont arra, aki segítséget kér? Mert tegnap délelőtt állítólag ez történt.
Hirdetés
Ad image

Mint azt az AcNews is megírta, amikor a 74 éves Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, parodista, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja rosszul lett, légszomj gyötörte. A család azonnal hívta a mentőket, de nem jöttek ki hozzá.

Az eset éppen tegnap, az Országos Mentőszolgálat fennállásának 75-ik születésnapján történt. Azonban úgy véljük, ünnepelni semmi okuk nincs azok után, ahogy az egyik munkatársuk viselkedett.

– Ma délelőtt lett rosszul, nehezen vett levegőt, kihívtuk a mentőket. Ők viszont az adatok felvétele után több mint egy órával sem érkeztek meg, ezért a lányomék vitték be autóval a kórházba – panaszolta a Blikknek Gálvölgyi Judit.

Mindezt a mentőszolgálat azzal próbálta megmagyarázni az RTL-nek, hogy kollégája úgy ítélte meg, a művész nem volt közvetlen életveszélyben, de vizsgálják, hogy ez szakmailag helyes döntés volt-e.

Dorka és Judit maguk vitték át a városon a szenvedő édesapjukat a kórházba. Ott már emberségesen bántak a Kossuth-díjas színésszel, akiről azonnal megállapították, hogy tüdőembóliát kapott.

Gálvölgyi János jelenleg a kórház intenzív osztályán fekszik, mélyaltatásban tartják, légzését gép segíti. Rokonai egy percet sem aludtak az aggódás miatt. Reméljük, hogy a diszpécser sem.

Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatta az RTL Híradót, hogy vizsgálják a mentésirányítók szakmai döntését, amely alapján nem indítottak azonnal mentőt Gálvölgyi Jánosért. Hozzáétették: „a bejelentőtől kapott információk alapján” a mentésirányító nem a legsürgősebb, hanem az az alatti kategóriába sorolta az esetet.

Jó lenne tudni, hogy mi történik az Országos mentőszolgálatnál, ahol egyik botrány követi a másikat. Nemrég egy beteget kifosztó tolvaj mentős miatt háborgott az ország, korábban egy másik mentős szándékosan szabálytalan módon vezette az autót, hogy a beteg megsérült és meghalt.

Most pedig azért őrjöng az internet népe, hogy Gálvölgyi János nem kaphatott segítséget a mentősöktől, mert a telefon túloldalán ülő diszpécser úgy gondolta, hogy ez így helyes.

Hogy pontosan mi hangzott el a telefonbeszélgetésben, azt a mentőszolgálat tudja. Minden szó, ami a kritikus állapotban lévő beteg Gálvölgyi János kapcsán elhangzott, azt rögzítik.

Tudjuk, soha nem a mentőszolgálat a hibás, hanem mindig egy-egy dolgozó, aki elfelejti, hogy a székben, ahol ül, élet-halálról dönt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés