ACNEWS

Ukrán katonák félholtra verték a civil mentősöket

Ukrán mentő / Fotó: Shutterstock
Ukrán mentő / Fotó: Shutterstock
Az odesszai hadkiegészítő központhoz riasztották a mentősöket, akiket – ha már ott voltak - mozgósítani akartak a seregbe.
Hirdetés
Ad image

Kórházban ápolják azokat a mentőorvosokat és ápolókat, akiket félholtra vertek az odesszai hadkiegészítő központ katonái. A Dumszka tudósítója szerint egy mentőautó hívásra érkezett a hadkiegészítő központhoz. Ahol a katonák rögtön bezárták, és azonnal mozgósítani akarták őket a hadseregbe. Később több mentő érkezett szirénázva a helyszínre. A kiérkező orvosok és ápolók többször összeverekedtek a katonákkal. Az összetűzésről felvétel is kikerült a YouTube-ra. Nem sokkal ezután kiengedték a központból a bezárt életmentőket. Minderről a Dumszka odesszai hírportál számolt be.

Az odesszai hadkiegészítő központ közleményt adott ki a Facebook-oldalán. Állítják, a rendőrökkel együtt járőröző katonák egy férfit igazoltattak az utcán, aki nem volt hajlandó átadni az iratait. Ezért bekísérték a hadkiegészítő központba katonai adatai felvételéhez – idézte a Dumszkát a hvg.hu. Egy órával később orvosi ruhás emberek érkeztek, akik a férfit azonnal kórházba akarták szállítani olyan diagnózisra hivatkozva, amely nem szerepelt egészségügyi kartonján. A kiérkezők sem voltak hajlandók igazolni magukat. Így felmerült a katonákban a gyanú, hogy a férfinak próbálnak segíteni a mozgósítás elkerülésében, ezért őket is őrizetbe vették.

Miután az őrizetbe vettek a segélyszámon riasztották a mentőket, elterjedt Telegram-csatornákon, hogy erőszakkal tartanak fogva mentősöket a hadkiegészítő központban. A közlemény szerint a mentőegységek mellett ismeretlen civilek is a helyszínre érkeztek. Állítólag verekedést provokáltak, amiben egy katona és több mentős megsérült. Az Odessza megyei rendőrség a honlapján közölte, hogy vizsgálják az esetet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés