ACNEWS

Az ukránok szélturbinákat telepítenek a frontvonal mentén

Fotó: pixabay
Fotó: pixabay
Ukrajna több szárazföldi szélturbinát épített fel tavaly a háborús övezetben, mint Anglia.
Hirdetés
Ad image

 Kell az áram, bármilyen kockázatosak is a munkálatok a becsapódó rakéták árnyékában.

Angliában mindössze két szárazföldi szélturbinát telepítettek, amióta Oroszország tavaly februárban megszállta Ukrajnát, és 1 megawatt (MW) villamos energiát termeltek a Staffordshire-i Keele faluban.

Eközben az ukrán Tyligulska szélerőmű, amely elsőként épült egy konfliktusövezetben, elkezdett elegendő tiszta áramot termelni körülbelül 200 000 otthon áramellátásához, mindössze 60 mérföldre a frontvonaltól Mikolajiv déli régiójában, 19 turbinával, 114 megawattal.

Az angol ellenzék most tombol, látva az adatokat. Mint ismeretes, az angolok 2015-ben vezettek be a szárazföldi szélerőművekre vonatkozó építési tilalmat.  A legolcsóbb villamosenergia-forrásnak számító szárazföldi szélenergia betiltása a becslések szerint 800 millió fontba került a brit számlafizetőknek az elmúlt tél során, amikor az emelkedő globális energiapiaci árak miatt először milliók kerültek üzemanyag-szegénységbe – írja a Guardian.

Sam Richards, a zöld gazdasági növekedésért kampányoló Britain Remade alapítója és kampányigazgatója a következőket mondta: „Egyszerűen elgondolkodtató, hogy Ukrajna, miközben a túléléséért küzd, több szárazföldi szélerőmű-kapacitást épített ki, mint Anglia.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés