ACNEWS

Szent Márton-napi nagyvásárt tartanak a hétvégén Szombathelyen

Szent Márton-napi nagyvásárt rendeznek a hétvégén Szombathelyen, a Vasi Skanzenben - tájékoztatták az MTI-t szerdán a szervezők.

    

Hirdetés
Ad image

Szent Márton-napi nagyvásárt rendeznek a hétvégén Szombathelyen, a Vasi Skanzenben – tájékoztatták az MTI-t szerdán a szervezők.

    

A vásáron több mint száz árus kínálja majd portékáit, a két nap során – szombaton és vasárnap – népzenei és néptáncbemutatókkal, táncházzal várják az érdeklődőket.
Szombaton délelőtt vasi kórusok, hagyományőrző együttesek váltják egymást a színpadon, majd Savaria szülötte Szent Márton életének egy korszakát idézik fel, de íjászbemutatót, valamint egy bábelőadást is láthatnak az érdeklődők. Délután a Dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészeti Iskola diákjaival közösen fellép a Boglya Népzenei Együttes, este lampionos felvonulást tartanak.
Vasárnap délelőtt ingyenes tárlatvezetés, töklámpáskészítés, agyagozás, néptáncbemutató és táncház is szerepel a kínálatban, délután pedig az Ungaresca táncegyüttes műsora szórakoztatja a közönséget; a program végül a Koprive tamburazenekar koncertjével zárul.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés