ACNEWS

Szentgyörgyi Rómeó: Csodák nincsenek, csak szorgalmas munka

Az ország egyik leghíresebb edzője már többször bizonyította, hogy a módszereivel milyen eredményeket lehet elérni. Elég csak a hírességekre gondolni, akikkel ő foglalkozott. Jelenleg egy több ezer fős csoportnak segít teljesen ingyen az egészséges élet jegyében és megannyi ember köszönheti neki a sikerélményét. De, hogy honnan indult és mik a céljai, arról az AcNewsak adott interjújában beszélt.

Hirdetés
Ad image

Az ország egyik leghíresebb edzője már többször bizonyította, hogy a módszereivel milyen eredményeket lehet elérni. Elég csak a hírességekre gondolni, akikkel ő foglalkozott. Jelenleg egy több ezer fős csoportnak segít teljesen ingyen az egészséges élet jegyében és megannyi ember köszönheti neki a sikerélményét. De, hogy honnan indult és mik a céljai, arról az AcNewsak adott interjújában beszélt.

– Az elmúlt években sokszor láthattunk a tévében, igazi sportember vagy, ráadásul hazai hírességeket is edzettél már. Kivel volt a legemlékezetesebb történeted, illetve kivel érted el a legnagyobb eredményeket?

– Rengeteg híres emberrel dolgoztam, és sokukkal a mai napig is jó barátságban vagyok. Megdöbbentett ezeknek az embereknek a kitartása, az alázata, amivel egy-egy edzésprogramot végig csináltak. Sok nevet felsorolhatnék, a teljesség igénye nélkül örömmel edzettem Klaussmann Viktort, Janza Katát, Nagy Sándort, Nárai Erikát. Bochkor Gábor különösen emlékezetes, mert a műsorai alapján nem hittem, hogy sok közös van bennünk, de kiderült, hogy fantasztikus jó humorú, kedves ember. Minden edzésen külön kis csatánk volt, hogy gépeken vagy anélkül eddzünk. Sokszor mondta: fekvőtámaszozni egyedül is tudok, itt ez a sok gép, ezeket akarom használni! Aztán meggyőztem persze, de néha ő is megdolgoztatott.

– Már gyerekkorodban is ennyire érdekelt az egészséges életvitel? Honnan hoztad ezt a küldetéstudatot?

– 6 évesen még nem voltam céltudatos, viszont nagyon mozgékony. Testnevelés szakos iskolába kerültem, és ez meghatározta az egész további pályafutásomat. Szerettem is, jó is voltam benne, egyértelmű volt, hogy testnevelő tanár lesz belőlem. Példaképeim voltak a kiváló iskolai testnevelő tanárok, és a mai napig is a legjobb döntésnek tartom hogy a Pécsi Egyetemre mentem, és ezt a pályát választottam. Örülök, hogy példát is mutathatok, és a mai napig fejlesztem a tudásom.

– Mit tartasz a legfontosabb célodnak?

– Hál’ Istennek sok egyéni célomat elértem. Most már inkább arra koncentrálok, mivel tudnék segíteni, hogyan tudnám átadni a tudást, az egész életvitelt, ami engem is egészségesen és fitten tart. Lehet hogy nagyravágyó a cél, de szeretnék minél több emberhez szólni, és most már az ő sikereik a legnagyobb büszkeségem.

– Miben más a te programod, mint a többi?

– Elsősorban abban, hogy komplex. Teljes egységben gondolkodunk, az egészséges, tartható fogyást és alakformálást tűztük ki célul. Ez a program 3 alappilléren nyugszik: Egy profi diétán, egy egész testet megmozgató edzésterven és a minőségi táplálék kiegészítőkön. A diéta 1450 kalóriás, ami lehet, hogy az éhezéshez szokott rutinos kalória számolóknak soknak tűnik, de kimondottan edzéshez terveztük. Ezzel el lehet érni a zsírból fogyást és izomépítést. Természetesen kell hozzá az edzésprogram, ami otthon, eszközök nélkül is végezhető, sehova nem kell menni hozzá. És ezeket a folyamatokat könnyítik, katalizálják, gyorsítják azok a prémium tápanyagok, amiket javasolni szoktunk. Nem engedjük el a résztvevők kezét az egész folyamat alatt, egy sikernaptár foglalja össze a célokat és az eredményeket. És a legfőbb specialitás: Az edzés- és az étkezési program teljesen ingyenes.

– Egy 120 ezer tagot számláló csoportot működtetsz, ahol embereknek segítesz teljesen ingyen. Hol éri meg ez neked?

– A blogomat, a programomat szenvedélyből indítottam. Tanítani akartam az embereket, hogy ők is ismerjék fel, mi az ami használ, mi az, amitől elhíznak, megbetegszenek. Az edzésterveket is ezért tettem közzé, aztán egy rendszerbe foglaltam, csiszolgattam. A visszajelzések alapján aztán kirajzolódott egy igény. Egyre többen kérdezték tőlem, melyik az a fehérje, kiegészítő, vitamin, amit ajánlok. És sokszor nem tudtam erre őszinte választ adni, hisz saját tapasztalatból láttam, éreztem melyik gyártó melyik terméke miért jó vagy nem jó, de igazán felelősségteljesen nem mertem ajánlani sok mindent. Ebből indult el az a termékfejlesztés, és az Intenset bolt, ahol többnyire már a saját fejlesztésű termékeink találhatók. Mindegyiket ismerem, teszteltem, merem ajánlani, és a vásárlóink is elégedettek. Egymást követő 3 évben lettünk az ország boltja szépség-egészség kategóriában a közönségszavazáson.

– Nemsokára itt a nyár, sokan előtte egy-két hónappal előtte kezdenek edzeni, hogy valahogy formába rázódjanak. Szerinted mikor érdemes elkezdeni kialakítani a „beach body-t”?

– A klasszikus elv az, hogy a nyári test télen készül. Hiszem és vallom, hogy az életmódváltás egy életre szól, nem szezonális. Ugyanakkor jó hír, hogy akár már 10 tudatos, jó edzés is eredményt hoz, látható változással jár. Léteznek extra tápanyagok, melyek gyorsíthatják a zsírok mobilizációját, ezek is bevethetők. Még májusban sem késő nekiállni, sőt, sosem az. Az az igazság, hogy nem csak a látvány a fontos, hanem az egészség is, és minden apró lépés a jó irányba kifizetődik. Csodák nincsenek, csak szorgalmas munka. De ehhez örömmel nyújtunk segítséget, támogatást.

– Sokan minél gyorsabban, kevés erőfeszítéssel akarnak eljutni az áhított alakhoz. Létezik ilyen? Mit mondanál ezeknek az embereknek?

– Azt, hogy az elhatározás már csodálatos, de ahogy fent mondtam: nincsenek csodák. Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az általában nem is az. Ömlenek ránk a legújabb mindenféle alapot nélkülöző módszerek amik ígérnek mindent, de ezek nem működnek. Drasztikus tápanyag megvonással, vagy nagyon egyoldalú étkezéssel valóban meg lehet szabadulni pár kilótól, de ez zömmel víz, és az első pár kiló mínusz után a szervezet fellázad. Indul a jojó effektus, a falásroham, a hiánytünetek, amik hamar vezetnek betegségekhez. Nem érdemes kísérletezni.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés